Подай сигнал

Франция потъна в срам, извини се за страшен гаф

Свят

от Марица вест. 4034 прегледа 0

Франция потъна в срам, извини се за страшен гаф

Франция потъна в срам заради чутовния гаф, който сътвори, а редица популярни личности начело с президента Макрон, се скъсаха да се извиняват.

Минути преди началото на европейската квалификация между „петлите” и Албания, завършила 4:0, домакините объркаха химна на съперника.

Вместо на Албания, те пуснаха този на Андора. По принцип това не се случва за първи път, няма и да е последен. Гафовете обаче продължиха.

Бяха необходими цели 10 минути, за да бъде открит и пуснат химна на Албания. Когато най-сетне това се случи, дикторът на стадиона направи изцепката на годината. Той обяви: „Уважаеми зрители, станете на крака, за да уважим националния химн на Армения”.

Серията от издънки принуди треньорът на Франция Дидие Дешан да се извини на наставника на албанците Еди Рея още преди началото на срещата. След това и на пресконференцията селекционерът на „петлите” също поднесе извинения. Това направиха и шефовете на френската футболна федерация, както и президентът на страната Еманюел Макрон. Държавният глава се извини лично на премиера на Албания Еди Рама, обаждайки му се по телефона.