Фондация помогна на 100 деца да останат в семействата си

Близо 100 деца останаха в семействата си в Пловдив през първите шест месеца на настоящата година. Това стана благодарение на екипа фондация "За Нашите Деца", информираха от нейния пресцентър. Общо десет на случаите, по които тя работи по програмата "Предотвратяване  „ Предотвратяване на раздялата на новородени от техните семействата“. Спасени  от изоставяне  са  6 бебета, благодарение на активното ни сътрудничество със здравните заведения, навременната намеса и подкрепата, която оказахме на родителите. Днес те се радват на семеен уют и топлина.
Екипи на фондацията обхождат  рисковите квартали и семейства, за да установят своевременно проблемите, разговаряме с настоящи и бъдещи родители, даваме насоки и съвети, и помощ, там където е необходимо. По този начин са стигнали  до повече деца и семейства в нужда и са ги подкрепили, за да останат заедно.

През изминалото полугодие е стартирал и съвместния проект „По-добър живот за дете в нужда“ заедно фондация "Международен женски клуб-София.
Чрез него продължава подкрепата на  4 деца, като им е предоставена  възможност да посещават сесии по хидротерапия, които често пъти са непосилни за голяма част от родителите. Децата получават и специализирана подкрепа – с тях работи специалист „Ранна детска интервенция“, който им помага да придобият важни нови умения и да разгърнат своя потенциал, а на родителите им – да развият силните страни и способности на своите деца. Всички деца останаха в своите семейства. С други 3 деца и техните родители се работи  по програмата „Ранна детска интервенция“. Изготвени са  специални програми за упражнения, с които родителите да стимулират развитието на децата си в домашни условия. 

Организираните от  от Центъра ни за обществена подкрепа в Пловдив курсове за родителски умения се радват на все по-голям интерес от страна на настоящи и бъдещи майки и татковци. В безплатните обучения се включиха 144 родители. Обучени са  и 6 кандидат-осиновителни семейства. 

Близо 100 деца, родители и здравни специалисти са  подкрепени благодарение на нашия проект „Грижа в ранната възраст“ в УМБАЛ „Пловдив“, където специално сформиран мултидисциплинарен екип от психолог, специалист „Ранна детска интервенция“, специалист „Ранно детско развитие“ и рехабилитатор предостави консултации и обучения по международно утвърдена методика.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?