Подай сигнал

„Фолксваген“ в Пловдив: По-малко арбайт, повече айляк

Коментари

от РУСЛАН ЙОРДАНОВ 13709 прегледа 0

„Фолксваген“ в Пловдив: По-малко арбайт, повече айляк

Пловдивчани бяха решили, че са постигнали всичко, и в жегата кротко лежаха върху лаврите на Европейска столица на културата. Но призивът на Бойко Борисов: „Да се преборим за завода на „Фолксваген", ги зареди с нов импулс за битки и победи.

Първа кипна харамийската кръв на "Кючук Париж" и в обстановка на пълна секретност в една квартална градинка бе учреден Таен революционен комитет (ТРК) за примамването на германския автомобилен гигант под тепетата.

„Ще открият 5 хиляди работни места. Инвестиция за 2 млрд. лв. е това, не е шега! Дали да не се прекръстим на „Кючук Берлин“? Това ще зарадва немците", даде идея 97-годишният бай Санде. Присъстващите леко изтръпнаха, но решиха да я включат в официалната оферта.

Върховното командване на ТРК командирова Стефчо Автографа във Волфсбург, който с неустоимия си чар и филигранно владеене на немския език успя да събере подписите на целия висш мениджмънт на „Фолксваген". Стефчо обаче се увлече в мисията и овърша цяла Германия на изток и на запад. И се върна с автографите на мениджърите и акционерите в BMW и „Даймлер Бенц".

„Сега всичките са ни вързани в кърпа - кеф ти мерцедес, кеф ти ауди, кеф ти баварец", докладва доволен Автографа пред водачите на ТРК, чиято самоличност се пазеше в строга тайна.

Събраните от Стефчо Автографа оригинални подписи и почерци на германските автобосове послужиха за подправянето на всички необходими документи на „Фолксваген" за купуването на земята и построяването на завода на север от града.

Работата беше опечена, но заговорниците осъзнаваха, че германците, макар да са простодушен народ, си пазят кесиите. И само с фалшификации трудно ще бъдат увлечени към святото дело. Затова решиха да ги прелъстят другояче, надвивайки конкуренцията на турския Измир и софийския Кремиковци.

Революционният комитет пусна в „Дойче веле", „Билд" и ARD пропагандни статии и клипове, в които старателно се уточнява в какво Пловдив е най. Най-старият жив град на Европа с най-дългата пешеходна улица на континента, по която се разхождат жените с най-дългите крака на света, и като се умориш да ги зяпаш, можеш да седнеш и да опиташ най-вкусната храна и най-пивкото вино.

Творческата фантазия на писачите се отприщи и немските медии бяха залети с пикантни истории как Орфей свирил на откриването на Античния театър, Херкулес и Спартак се борили на Римския стадион, Дионис и вакханките гуляли под Джамбаз тепе, Христос превърнал водата в асеновградски мавруд, а готите страшно харесали Филипопол още през 251 г., но кой знае защо го изпепелили.

Заверата, която вече се водеше от една известна кръчма в Кючука, продължи с типични за партизанския маркетинг средства.

Сръчни скулптори в потайна доба преобразиха автомата „Шпагин", който държи Альоша, на немски „Шмайзер".

Диверсанти проникнаха в архива и успяха да подправят решения на Общинския съвет, с които преименуваха тепетата и кварталите - например Бунарджик стана Бисмарджик, Джендема - Хегела, Джамбаз - Фауст тепе, Таксим -Максимилиан (на краля), Сахат - Саксония тепе, а Небет, естествено, стана Меркел тепе. Лаута бе преименуван на Лайен в чест на новата шефка на Европейската комисия.

Всички усилия на ТРК обаче се оказаха напразни. Каменните немски сърца продължаваха да вехнат по Измир и Кремиковци. Тогава отчаяните конспиратори пуснаха в ход последното си оръжие. Облъчиха германската публика с уроци по айляк - пловдивското изкуство да се забавляваш безгрижно, дори и когато официално се водиш на работа.

Кампанията претърпя съкрушителен успех. Немците най-накрая разбраха, че на този свят освен бачкането съществуват и други хубави неща, за които си струва да живееш.

Премиерът преряза лентата на откриването на новия завод на „Фолксваген" край Пловдив с думите: „По-малко арбайт, повече айляк". Немските мениджъри, които вече бяха поживели под тепетата 6 месеца по време на строежа, изръкопляскаха припряно и се питаха един друг къде е барът.

Коментари


За олигофрените: Arbeit macht frei

Заглавието е неофашистко! Не сте интересни! Концлагерите не са нещо, с което да си правите популизъм на жалкото ви хартиено вестниче!

Половината коментатори са пълни нещастници без капка чувство за хумор ! Жалки хорица , ама се напъват да пишат ...

Това би било катастрофа за Пловдив. Ще се оформи трайна тенденция към ниски към средни заплати. А 5000 нови работни места означава фалит на 1000 дребни бизнеса в града.

И после-нямало пари в България,бедни сме били..Ами как ще има като парите се пилеят на вятъра.Ей на-типичен пример-някакъв идиот написал по -идиотска статия от самия него-и за това му плащат....

Докато има такива като маминия немците ще заобикалят България.

швабите ще дойдат когато Славчо дигне обсадата и сключи мир с жамахирията

АМА МНОГО СТЕ ЧУВСТВИТЕЛНИЧКИ БЕ.А ГА КРАДАТ МАМИНИЯ И БАНДАТА МУ ПЛОВДИВ, ЩО НЕ СТЕ ТОЛКОВА ЧУСТВИТЕЛНИЧКИ БЕ.МАМИНИЯ И ЦЕЦО ГА ФАЛШИФИЦИРАХА ИЗБОР СЛЕД ИЗБОР ЗА КМЕТ ЩО НЕ БЯХТЕ ТОЛКОВА ЧУВСТВИТЕЛНИЧКИ БЕ ГЕРБЕРУГИ.ЧЕ НАШИЯ ТЪПАК ДАЖЕ САМ СИ НАПРАВИ ФИЛМ, КАК СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИ. ЩО ТОГАВА МИЛИ МИ ГЕРБЕТА НЕ СКОКНАХТЕ ТЪЙ.ПРИ ТАКИВА НИВА НА КОРУПЦИЯ В БЪЛГАРИЯ, НЕМЕЦА НЯМА КАК ДА НАПРАВИ ТУК ЗАВОДА СИ. КАЗВАМ ГО СЪС СЪЖАЛЕНИЕ И ОТВРАЩЕНИЕ ОТ ВАШИТЕ ГРАБЕЖИ.

Този ,който е написал това литературно чудо,от кое село е,защото явно не е от Пловдив !

Майната ти,глупако !!!

БЛЕСТЯЩ ЗАМИСЪЛ ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА СТОЛИПИНОВЧАНИ.В КЪРПА Е ВЪРЗАНО ,ЩЕ СТАНАТ БЕЛИ ХОРА!

Този тъпанар написал горната простотия какво си мисли,че постига ?!?! За всеки случай успешно се бори за анти награда и за презрението на истинските пловдивчани ! Това е !!!

Браво на автора! Чувство за хумор, себеирония и сарказъм. Необходимо е най-сетне да слезнем на земята и да видим недостатъците си, които хич не са малко, та белким се осеферим и най-сетне отпочнем да арбайтем като хората. Вещ народопсихолог е авторът.

Филма ще го изнесем в съседните балкански държави, защото вече ни омръзна.

У Анадола бе, у Африка, не сме гастарбайтери или чернилки, вървете у Софето, и там има работници на кило! Ний сме горди и мързеливи!

Пет хиляди работни места ще й дойдат добре на Северозападна България.

Дреме ми! Гъуто майна, ай а си гледаме кефа и да си караме БМВ тата!

Е как германците да дойдат тук ,като сме на първо място по корупция в Европа.Те само като видят такива, като Тотев се хващат за кобурите.Що се отнася до изборите Цецо голяма пак да фалшифицира изборите по късна доба.Пьк и ни писна Тотев ишайката му ,като татарска орда да ограбват града.Още отсега се подгответе за шока на ВЬЗМЕЗДИЕТО,което ви очаква на 27 октомври.

Автора на това съчинение явно толкова много е стискал палци завода да не е тук, че пръстчетата са му посинели. Нищо, след поредната победа на ГЕРБ в Пловдив през есента, той и няколкото дежурни трола от този форум ще заспят отново в дълбок зимен сън. И така до следващите избори. Този филм сме го гледали многократно.

Оръжието на паметника не е "Шпагат", а "Шмайзер", задигнат от измъкната от окопа шваба със свалени гащи и вдигнати ръце.

ФОЛКСВАГЕН В ИМПЕРИАЛ И НЕМЦИТЕ ЩЕ КЛЕКНАТ.ТАМ ЗА РАЗЛИКА ОТ ГРАДА ВСИЧКО Е НАРЕД.МАМА РОЗА ТОТЕВА КМЕТ И ГЕРБ ЩЕ УДЪРЖАТ ГРАДА.ИНАЧЕ СЕГАШНИТЕ СПРЯГАНИ МИШОЦИ СЛАВЧО ЩЕ ГИ БИЕ НА ПОЧИВКИ.

Не носите вече и на майтап бе майни.РАзбирам ви добре.След тотевисти крадливи торнадо и тези които се канят да го наследяват СТАМЕНКАТА,зикича и тракийското кубе ,хич не ви е до майтап.Бойко да каже сбогом на града .

Браво, на автора!! Схванал е същността на атмосферата в града "МАЙТАП БЕ МАЙНА! !! Всичко в Пловдив вече е майтап ама вече става груб майтап! Кмета с два мандата се оказа голям майтап, ако изберем Слафчо ще настане велик майтап, ремонтите се направиха на майтап, транспортният ни проект е майтап големите проекти ехтели до скоро в медийното пространство се оказаха майтап, европейската столица се очертава като майтап !! голямата заетост е голям майтап с ниското заплащане и на 6 то място по заплати!! Но има и неща които не са майтап а живо ебане - пренаселяването с пловдивчани в повече, прекомерното неконтролируемо презастрояване и между съседските войни за парко места , свинщините в транспорта и още много идиотщини!!!!!А БЕ МАЙНИ ВИЕ СТЕ ГОЛЯМ МАЙТАП !!! ФОЛКСВАГЕН В БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ПО-МАЛКО В ПЛОВДИВ Е ГАТИ МАЙТАПА С КОЙТО НИ ПОДТИКВАТ ДА ХРАНИМ ИЛЮЗИИ!!! СПЕТЕ СПОКОЙНО НЕЩАСТНИЦИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ДЕБИЛИ НЕ СПЯТ!!!

Poveche tabloidi po malko vestnici

Всяко нещо си има плюсове и минуси. Ще е добра икономическа иннжекция за Пловдивска уколия, но поне един хектар плодородна земя ще се превърне в пустиня.

"Благодаря", че ми изтрихте поста. Коригирам се. Статията е страхотна. Авторът е видимо недоволен, че заводът няма да е в България. Надявам се сега да не ми изтриете коментара.

А бе за кво са ни тия?Ще ни карат да бачкаме по немски,да сме орГанизирани по немски,да сме съвестни по немси,да се учим по немски.И рушвети не дават.Да одат у Измир.

Авторът е останал много доволен от това, че този завод няма да бъде в България. Истински българин...

Такава просташка статия отдавна не бях чел!!!!! С такива писания дъъъъълго ще чакате завода у нас!!!

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!

това платена статия е или поле за изява на малоумници и олигофрени...да му прощават не искам да ги засегна, но не намирам думи за тази публикувана идиотщина