Фолклорни танци ще залеят Античния

Пет ансамбъла от цялата страна ще тропнат хоро на мраморната арена

Фолклорна танцова панорама ще разтърси Античния театър на 1 октомври от 20 часа. Празникът на древната мраморна арена ще бъде част от поредицата от концерти в различни градове на България с участието на повече от 30 фолклорни групи.

В надиграването ще вземат участие някои от най-обичаните ансамбли „Седенчица“ и „Дилянка“, асеновградски танцов състав „Станимака“, формация “Елика“ от Пловдив и студентски фолклорен ансамбъл „Зорница“, София.

Пловдивската публика ще има шанса за пореден път да се наслади на богатата програма, включваща най-различни хореографии, пъстри носии, пресъздаващи фолклора на различните области в България. Моми и момци в сукмани и потури ще тропат в ритъм под звуците на гайди, гъдулки и тъпани. 

Гостите от Асеновград от танцов състав "Станимака" и софиянците от Студентски фолклорен ансамбъл "Зорница" обещават да представят грандиозна шоу програма в града под тепетата. През последните години се наблюдава засилен интерес към съкровищата на българския фолклор. На последния концерт на ансамбъл "Тракия" Античният театър се пукаше по шевовете.  

Билетите за концерта са на цени от 10, 15 и 20 лв. и могат да се закупят или от мрежата на eventim.bg, или от участващите ансамбли.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?