Фирми за бързи кредити позорят публично длъжници

Стикери с имената на борчлията висят по входни врати на блокове и кооперации

Фирми за бързи кредити позорят публично длъжниците си. При всяко закъснение на вноската техни служители разлепят сигнално червени стикери, където с големи букви е изписано „Длъжник“, а отдолу ръкописно са изписани имената на борчлията, видя екип на „Марица“ на бул. „Христо Ботев“. С уведомлението се съобщава, че служител на фирмата за бързи кредити е посетил адреса,  даден от клиента, и независимо че не го е открил лично, очаква в срок от 5 дни да внесе просрочените си задължения.

В противен случай небанковата компания прибягва до план Б - предава борчовете на специализирана фирма за събиране на вземания от неизрядни длъжници. Договорът ще стане предсрочно изискуем, което означава да се плати моментално цялата сума плюс бъдещите дължими вноски и съдебните разноски.

Тактиката на небанковите кредитори не е нова. Позорните уведомления много често се слагат на входните врати на жилищни сгради, където ги виждат всички - от съседи до случайно минаващи граждани. Една от причините е, че куриерите няма как да стигнат точно до апартамента на длъжника, защото вратите са заключени. Другата обаче е чисто психологическа - борчлиите се чувстват неудобно от факта,  че са прибегнали до услугите на лихвари, и гледат да оправят сметките си възможно най-бързо.

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Борчлия

Борчлия

18.06.2019 | 14:20

Или започва едно дело със свестен адвокат, договора става недействителен и не само няма да плаща пари над получените, а и ще си получи обратно всички надвнесени от последните 5 години. Лично съм осъдил над 10 подобни институции. За съжаление, процедурата е малко тегава и доста продължителна (около година).

Отговори
6 1
Дино

Дино

18.06.2019 | 14:16

Да спрат вече да рекламират тези бързи кредити! Но явно печалбите им са много повече от загубите. А лихвите - убийствени.

Отговори
5 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?