Подай сигнал

Фирмата, санираща блока на ул. „Ружа“ 13: Забележките на хората са за все още недовършени СМР

Пловдив

от Екип Марица 1082 прегледа 0

За нуждите на строежа се използват подемни платформи

В сряда вестник „Марица“ публикува репортаж за санирането на 16-етажния жилищен блок на ул. „Ружа“ 13. Материалът със заглавие „Махалата от Червен бряг дойде да санира в Пловдив“ беше провокиран от оплакванията на няколко от обитателите на сградата, че част от строителите работят през пръсти и не спазват правилата за безопасност на труда. Екип на вестника посети обекта, за да види на място как върви работата и имат ли основание жалбите на хората.

В отговор на публикацията ни от фирмата изпълнител „НСК София“ ЕООД коментираха, че обектът е все още на етап изпълнение и всички строително-монтажни работи - СМР, се изпълняват в съответствие с одобрения проект. Оплакванията на хората се отнасят за все още недовършени строително-монтажни работи.

По завършените СМР живущите нямат оплаквания. Хората са доволни и приветстват изпълнението на СМР с устни референции. Тамq където има оплаквания, същите се отстраняват периодично в рамките на изпълнението на проекта.

Фирма „НСК София“ ЕООД притежава богат опит в изпълнението и ремонта на различни жилищни и обществени сгради на територията на цялата страна. Участва активно в изпълнението на проекти по Националната програма за енергийна ефективност на много фамилни жилищни сгради. Качеството е сред основните приоритети на компанията.

Обектът на ул. „Ружа“ №13 попада в категорията на високите сгради с височина над 28 метра, изпълнява се изцяло с негорима минерална вата с дебелина 10 см. За нуждите на строежа се използват подемни платформи, което представлява съвременна технология, гарантираща безопасно и качествено изпълнение на СМР на обекта.

От фирмата също така коментираха, че не делят служителите си по етнически и териториални признаци. Обектът е специфичен и труден, както и срокът за изпълнение е кратък, което налага мобилизацията на голям брой работна ръка, но въпреки това към момента няма забавяне в изпълнението на проекта.

Строителната площадка е оградена, спазват се изискванията по охрана на труда, обособени са места за складиране на необходимите материали, за съхранение на отпадъците, както и санитарно битови условия за персонала. Периметърът около блока се чисти ежедневно, за да се подсигури комфорт на живущите.