Подай сигнал

Фирмата изпълнител за ремонта на площада: Влагаме само качествени материали

Пловдив

от Валентина Йеремиева 930 прегледа 0

Управителят на фирма "Драгиев и ко" инж. Цанко Драгиев е категоричен, че сметките за строително-монтажните работи са абсолютно коректни и реални. Разказва, че има изключително много дейности, които остават невидими за непосветените в тънкостите на изграждането на такъв сложен обект.

Преди да се нареждат плочките, се премахва старата настилка и се прекарва нова канализационна мрежа, кабелна мрежа, каквато не е имало, частично - водопровод и инсталации за ново осветление. Отводняването се прави по съвременна технология, която се отличава като по-високо качество от общоприетото. За тази технология са настояли от фирмата с цел да се подобри изпълнението и впоследствие да не се получават дефекти.

Площадът се разкопава на дълбочина около 85 см, като под цялото пространство се правят дренажи. Археологическите разкопки на Римския форум срещу "Тримонциум" и до Цар-Симеоновата градина са укрепени с подпорни стени. Отгоре на настилката ще се монтират профили от неръждаема стомана, каквито няма в Пловдив и които ще подобрят съществено отводняването на площада, посочва инж. Драгиев. Водата ще преминава през фугите, ще попива в дренажите и няма да натоварва канализацията и пречиствателната станция.

Палетите с гранит в сиво и розово вече са на площада. Те се добиват и се обработват по поръчка в Македония. Повърхността им задължително се полира, за да не се хлъзга. В офертата си на търга изпълнителят е представил и списък с материалите, които ще влага при ремонта.

Според представеното ценообразуване (без ДДС) средна часова ставка по време на изпълнение на поръчката е 4,90 лева. Печалбата - 10 процента.

Самият инж. Цанко Драгиев споделя, че е много по-лесно за строителна фирма да се изпълнява обект при вече одобрен и ясен проект, но се налага да работи и на инженеринг.

Коментари


Влагали само качествени материали. :) То има си хас да влагате и некачествени.

"невидими за непосветените в тънкостите на изграждането на ТАКЪВ СЛОЖЕН обект.