"Филип Морис": България успешно бори контрабандата

Приветстваме действията и усилията на правителството и правоохранителните органи в България в борбата с незаконната търговия и конкретно успешната операция по разбиването на нелегалната фабрика за производство на цигари в близост до Пловдив.

Информацията, с която разполагаме от публикацията във вестник "Марица", е, че са задържани доста сериозни количества фалшиви цигари, включително и от марката Muratti, която е марка собственост на "Филип Морис", както и други заготовки, опаковки и материали за цигарено производство. Открити са също така и модерни производствени машини и оборудване, както и склад за тютюнева суровина.

Считаме, че тази операция е отличен пример за координираните съвместни действия на всички органи в страната. С тези и подобни действия, както и с наскоро обявените данни за най-ниското досега ниво на незаконно потребление на цигари от 3.8%, България е пример за страните в ЕС и в световен мащаб за добри практики в успехи в борба с незаконните цигари. Благодарим на представителите на органите - МВР, митници и прокуратура за постоянните усилия, които доведоха до тези безпрецедентни резултати за последните няколко години, каза за "Марица" Вержиния Джевелекова от "Филип Морис България".


„Въпреки че разследването по този нов случай на разбита фабрика тепърва предстои, смятам, че е много важно да се напомни, че незаконната търговия с цигари, включително контрабандата и фалшифицирането, финансира организираната престъпност, която е свързана с други незаконни и криминални дейности като трафик на хора, разпространение на наркотици и тероризъм”, добави г-жа  Джевелекова. 

"Престъпните групировки, които участват в фалшифицирането и контрабандата на цигари, обикновено са много бързи в реакциите си - променят местата и производствените центрове, каналите за трафика на контрабандни цигари и разпределителните мрежи. Поради това е от съществено значение да се поддържа непрекъснатото, задълбочено, всеобхватно и редовно наблюдение за идентифициране и предвиждане на променящите се тенденции и модели. И това е посока, в която българските власти също успяват", завърши г-жа Джевелекова. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
@

@

05.07.2019 | 19:25

Ако ще има курвенски номера от рода на забрани за тютюнопушене (в единия джоб) и вдигане на цените на цигарите (другия джоб) - НАЙ ДОБРЕ Е ДА СЕ ЛОБИРА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ЦЯЛОТО ЦИГАРЕНО ПРОИЗВОДСТВО ИЗВЪН ЗАКОНА, КАТО ВРЕДНО ЗА ЗДРАВЕТО. Разбира се, последното трябва да се докаже с необорими факти, а не с лепенки по кутийте, че тютюнопушенето било вредно.

Отговори
1 0
Батко

Батко

05.07.2019 | 10:01

Един търговец на смърт хвали МВР, че се бори с друг търговец на смърт.Смях.

Отговори
5 1
бат бойко

бат бойко

05.07.2019 | 09:16

власта не търпи конкуренция!

Отговори
9 2

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?