Fibank с безконтактни банкомати

Банкирането става все по-бързо, лесно и сигурно за клиентите на банката

Новата функционалност на банкоматите на Fibank вече е достъпна за клиентите на банката. Благодарение на нея, те пестят време, а възможността да забравят картата си или устройството да я задържи не съществува. При работа с дигитална или микро чип карта от Fibank, дори не е необходимо клиентите да носят физическата пластика със себе си.

Благодарение на въвеждането на безконтактна функционалност на АТМ-устройствата на Първа инвестиционна банка, само с доближаване на картата си, клиентите могат бързо, удобно и сигурно да изтеглят пари, да внесат средства в брой на банкомата, да проверят баланса по сметката си и да видят последните 5 трансакции.

Банкоматите на Fibank, които разполагат с безконтактна функция, са разположени на най-натоварените локации в градовете: София, Пловдив, Варна Бургас, Стара Загора, Карлово, Сливен, Ловеч, Благоевград, Велико Търново и Русе.

На тези устройства се приемат всички безконтактни карти, независимо от банката-издател на картата. Клиентите на Fibank могат да използват и дигиталната карта в смартфона си, а за детските и тийнеджърските карти, издавани от банката – и аксесоарите за плащане (т. нар. гаджети).

Съвсем скоро предстои да стартира и пилотният проект за дигитализиране на карти в смарт часовниците Garmin. Проектът се реализира, благодарение на успешното сътрудничество между Fibank, Garmin и Mastercard. Така само с доближаване на смарт часовника си Garmin, клиентите на банката ще могат да изтеглят желаната сума от банкомат.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Емил

Емил

15.08.2019 | 23:14

безнсйа_Ти си пълен малоумник

Отговори
0 1
Асен

Асен

14.08.2019 | 21:46

ПИБ винаги са били новатори в банкирането и тази функционалност ще улесни доста тегленето от банкомат.

Отговори
3 1
Нина

Нина

14.08.2019 | 14:19

Мисля, че ако не искаш да ти е безконтакнта картата, може да не си я правиш такава, но за повечето хора това е голямо удобство и добра иновация от страна на банките

Отговори
1 1
дядо Гуцан

дядо Гуцан

14.08.2019 | 11:46

Прави се всичко възможно за да се улеснят.... крадците и мафиотите!

Отговори
6 3
А къде отива сигурността???

А къде отива сигурността???

14.08.2019 | 11:18

Отива се към още по лесно за скимиране(копиране) на картите.Тези безконтактни чипове ги копират от разстояние даже (в автобуса например)Те са по ненадежни и от магнитните ленти на картата.Аз бих предпочел картата ми да се достъпва само с чипа на картата,който е доста по сигурен.

Отговори
9 0
безнсйа

безнсйа

14.08.2019 | 10:09

Вдигни адреналина ,убий скуката ,влез в играта !Заложи 10 евро и ги умножи до 10 000.Наслади се на тръпката и забавлението!Регистрация за 10 секунди! Мяткай се !https://bit.ly/2HKWzdH

Отговори
2 4

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?