Фермерска трагедия! Умъртвяват 17 000 прасета

Започна умъртвяването на животните от свинекомплекса в село Николово, в който беше потвърдено наличието на болестта Африканска чума по свинете.  Става дума за 17 000 прасета на различна възраст.

Зоната около свинекомплекса се охранява от полицията и движението на свине към и от обекта е ограничено.

Предстои принудителното умъртвяване по хуманен начин и обезвреждането на домашни свине в 3-километровата предпазна зона при спазване на изискванията на Наредба № 22 за намаляване до минимум страданията на животните по време на клане или умъртвяване.

Забранена е търговията, придвижването и транспортирането на живи свине в 10-километровата надзорна зона. Там се намира една индустриална ферма в село Юделник, община Сливо поле, както и обекти - тип "лично стопанство"

ОДБХ-Русе извършва клинични прегледи на домашни свине в населени места, както и взема проби за вирусологично изследване с цел гарантиране откриването на заболяването Африканска чума по свинете.

Следи се нерегламентирани придвижвания и/или търговия на домашни свине. При установяване на такива, на превозвачите и/или на собствениците на животните ще бъдат съставени актове за установяване на административно нарушение, а транспортираните животни ще бъдат незабавно и хуманно умъртвени.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Владимир

Владимир

22.07.2019 | 16:12

Как се умъртвяват?

Отговори
0 0
Гошо!

Гошо!

21.07.2019 | 19:50

Подкрепям Контрола на ОДБХ-Русе !!! С двете ръце!

Отговори
1 3
Хан Крум

Хан Крум

21.07.2019 | 18:32

Има още прасета за умъртвяване.къде ли са.познай.

Отговори
9 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?