Фермер гръмна 70-килограмов вълк единак СНИМКИ 18+

Хищникът тормозил пограничното село Студена дни наред

Фермер уби 70-килограмов вълк единак край свиленградското с. Студена

Дни наред хищникът тормозил пограничното село. Нападал стада с овце и кози. Последната му жертва била козичка. Тя кротко си пасяла, когато звярът й прегризал гърлото. Това станало пред очите на пастира.

Човекът се развикал хищникът оставил плячката си и побягнал. Овчарят незабавно се обадил по мобилния телефон на 32-годишния фермер и ловец Иван Петров за кървавото нападение на единака.

Иван грабнал карабината си с оптичен мерник и застанал на пусия близо до мъртвото ​животинче. След около час вълкът се върнал вземе жертвата си. "Изчаках го да се доближи на около 150 метра и го гръмнах в гърдите", разказ стрелецът, който освен че е ​авджия, отглежда 300 овце в собствена ферма. Един изстрел бил достатъчен да повали вълка.

Местните споделиха, че т.г. има голям наплив на вълци в района. Хищниците ​дори влизали в околните села, отмъквайки овце, кози и телета.

Иван Петров сподели, че преди седмица с леката си кола ударил вълк на пътя до разклона за с. Дервишка могила. Животното изведнъж изскочило от канавката пред колата и фермерът не успял да го избегне. Въпреки че ударът бил сериозен, хищникът се изправил, изтръскал се и избягал.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?