Подай сигнал

Феноменът Джамбазки и патриотичните евроидиоти

Коментари

от Руси Чернев 5661 прегледа 0

Феноменът Джамбазки и патриотичните евроидиоти

Футболистите на Левски, станали известни с провалите си на международната сцена през последното десетилетие, вече не са единствените претенденти за званието „българските евроидиоти“. Палмата на първенството напоследък им е оспорено от лидерите на ВМРО, Атака и НФСБ, които участват в управлението на България под името „Патриотичен фронт“. Докато техните събратя от Великобритания до Унгария се канят да прекроят политическата карта на континента, като нахлуят мощно в Европейския парламент, застрашавайки първенството на ЕНП и ПЕС, българските патриоти решиха да разтурят дружината в най-важния момент. Трите формации ще се явят поотделно на изборите на 26 май, с което рискуват нито една от тях да не изпрати свой човек в Брюксел. Като добавим към действията на Патриотите и тези на бившите партньори на ГЕРБ в управлението от Реформаторския блок, които също тръгнаха към Европа всеки по своя път, има опасност стотица хиляди българи да останат без представителство в ЕП. А гласовете им да бъдат преразпределени към тези на основните сили. Абсурдното е, че при този сценарий Патриотите индиректно ще налеят вода в мелницата на основния си местен опонент - ДПС. Докато ГЕРБ и БСП с различна тактика мобилизират твърдите си ядра, Патриотите правят всичко възможно, за да объркат своите. А те никак не са малко, ако се вярва на последните социологически проучвания. Макар днес коалицията да се движи като орел, рак и щука, именно свързаният с нея

Ангел Джамбазки е най-одобряваният наш представител в Брюксел.

Според актуалната в момента анкета на marica.bg 45,3% от участвалите в гласуването отговорят, че Джамбазки е евродепутатът, защитаващ най-добре интересите на България в ЕП. Вместо да използват инерцията от неговата работа в Брюксел обаче, Патриотите се разделиха месец преди вота. В резултат дори бъдещето на Джамбазки в Европейския парламент виси на косъм.

Това обаче не е единствената беда за коалицията. Привържениците им днес се питат дали за Каракачанов, Сидеров и Симеонов има обратен път към общи действия след евровота, или изборите на 26 май ще сложат края на патриотичното обединение. Което пък ще постави на карта бъдещето на кабинета „Борисов 3“. Някои анализатори вече потриват ръце и търсят още по-далечен отзвук от европатриотичния тюрлюгювеч. Според тях резултатите от изборите на 26 май ще определят действията на основните политически сили и за местните избори наесен.

Каква е ситуацията в Пловдив?

Освен битка за бъдещето на ЕС и България и проверка за моментната електорална подкрепа за ГЕРБ и БСП, вотът на 26 май ще е тест и за кондицията на местните партийни структури. Резултатите ще покажат кои каква роля ще получи наесен. В този смисъл пловдивчани все още чакат отговор на основния въпрос - ще се кандидатира ли Иван Тотев за трети мандат. А развитието на ситуацията подсказва, че именно в края на май лидерът на ГЕРБ - Пловдив може да изживее своя звезден миг в политиката. Да, днес кметът има други грижи заради интереса на прокуратурата към дейността на подчинените му структури, забавената реализация на важни проекти като зоопарка, площад „Централен“ и „Модър - Царевец“, трудния старт на Водния цикъл и сътресенията в партията около „Апартамент гейт". Новините от столицата сочат, че Тотев по-скоро няма да е следващият кандидат на ГЕРБ за кмет. Опонентите му обаче ще трябва да си посипят главите с пепел след 26 май, когато именно в Пловдив ГЕРБ ще постигне най-високия резултат. Защо ли? Ами защото единствено ГЕРБ, БСП и ДПС се интересуват реално от европейските избори. В Пловдив обаче ДПС е кръгла нула, а БСП едва през последните месеци надига глава. Двете партии едва ли ще успеят да мобилизират електората си през май. Ромите също ще са пас, защото никой още не ги търси с оферти за гласовете.

На линия обаче ще са активът на ГЕРБ, местната администрация и различни стопанскисубекти, близки до местната власт. Те ще отидат масово до урните и в общата евроизборна меланхолия ГЕРБ - Пловдив ще надскочи значително резултатите на конкурентите си, както и тези на самата партия в Бургас, Стара Загора, София и Русе, където управляват уж най-успешните кметове. В същото време основният опонент на Тотев в Пловдив Славчо Атанасов едва ще събере и 1000 гласа като кандидат за евродепутат в листата на НФСБ. Тогава човекът вот Цветан Цветанов ще отиде при големия началник и ще му каже: Е, и какво правим сега с Пловдив? А когато цифрите говорят, и Борисов мълчи. И Иван Тотев най-вероятно ще получи номинацията за трети кметски мандат.

Дали ще го спечели, е друг въпрос, защото местните избори не си приличат никак с европейските. В тях битката освен между партии и политики е и между личности.

Славчо Атанасов веднъж вече възкръсна от пепелището на забравата,

в което побързаха да го изпратят опонентите му след провала на парламентарните избори през 2013 г.. Тогава бившият кмет се яви като кандидат на коалицията ЛИДЕР-НИЕ и едва събра 3000 гласа. Две години по-късно обаче събра на първи тур в пъти повече, а на балотажа загуби с разлика в статистическата грешка.

Така че - за местните избори пилците ще се броят наесен. Вотът на 26 май обаче ще разсече възела за това, дали ще имаме кметски избори под индиго през ноември, или битката за „Стефан Стамболов“ 1 този път ще се води по друг сценарий и с нови действащи лица.

Коментари


За Джамбазлето не се откриват почти никакви биографични данни. Роден 1979г.,завършил някакво юридическо и станал член на ВМРО на 18г. ,нооо... не намерел време да иде войник. Това турско име не ми вдъхва доверие а за родата му нещо нещата се покриват. А и стая главица като карфица мнооого ме съмнява какъв капацитет има - до теук всичката пара му е в свирката.

Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук ! Нужен е минимален депозит от 10 евро!Вчера спечелих 1772 евро ! https://bit.ly/2vGdh7g

Провалите на футбола са директно свързани с нас, ние ги създадохме, гледайки безучастно как клубовете се използват само за залагания и пране на пари, без влагане в школите. Сега не е честно да наричаме идиоти продукта от безочливото стопанисване.

Стига сте правили фалшива реклама на този полезен ИДИОТ, както са ги наричали подобни продажни подлоги, ватниците преди 100 години,,същите кремлински гниди са и днес тези "патреоти" ... червени маймуни, все по- малко хора можете да заблудите с родоотстъпничексите си кампании!

В един прекрасен ден мъжът ми каза, че не му е нужна такава непълноценна жена, приличаща на дебела крава. Не можете да си представите какъв удар беше това за мен: любимият ми човек ме унизи, накара ме да се чувствам още по-ужасно, а след това просто подава молба за развод. На мен дори ми минаваха мисли за самоубийство, защото животът без любим човек и деца няма смисъл.ужасявайки се от своето дебело тяло аз твърдо реших, че трябва да се променя и да стана идеална.Това ми помогна ! http://bit.ly/2kqNpXz

ТЕЗИ ПОЛУДЯХА ТАКА ЙМ ХАРЕСА ТАЯ ПУСТА ПАТРИОТИЧНА ВЛАСТ ....СЕГА СИ ЕЛА ПИЧ И БАЧКАЙ СЪС СВИТАТА ИДИОТИ ЗА 2- 3 БОНА НЕ ЗА 13-15 БОНА ЕВРО И ЩЕ ТИ СЕ ЗАВИЕ СВЯТ ВЪВ ПЪТРИОТИЧНИТЕ ОЧИЧКИ И ГЛАВИЧАКА.......

Успех момчета от ВМРО! До оригиналничещите тук...ВМРО има дълга история...и дълга ръка!

Барем дъ бяхти си нъписъли някъв псивдуним

Поръчкова статия е тази- нищо повече! От кого е одобряван по- точно този "воевода"? Поредния нищоправец иска да продължи папането в Брюксел. Че и нахалничи на това отгоре! Оценката ще я дадат хората, но по- добре да събира багажчето, че после ще му е по- трудно. Освен ако не извика каракачанката да му го носи навръщане

Първо на първо Джамбазки не е най харесваният.Той е най устатият.Бил направил.Да ама бил направи..Ама кога.ОТ са просто обновени педали.

Мони, напиши конкретно какво е направил Джамбазки за България. Общите приказки и лозунги не вървят.

Най-добрият е Джамбазки. Абсолютна истина

Какво конкретно е направил Джамбазки за България ?

Какво конкретно е направил Джамбазки за България ?

Какво конкретно е направил Джамбазки за България ?

Единствено А. Джамбазки се бори за България, другите са на разходка в парка.

Самюел Джонсън : " Патриотизмът е последното убежище на негодника . "

Руси Чернев така се е отплеснал в словоблудството, че направо е забравил че Патриотичен фронт няма от 2016 г. - има Обединени патриоти. Ама какво са някакви си факти, като трябва да се запълва единствената хартийка в Пловдив :-)

С този си ход да се явят поотделно, се повишава шансът доста български иди*ти да нямат представителство в Европарламента на ЕС (когото иначе толкова мразят, хулят и ругаят!). Което, в крайна сметка, е едно позитивно дело, и поради това не са чак толкова големи евроидиоти!