Подай сигнал

Фелдшерите излизат на протест пред здравното министерство

Здравеопазване

от Екип Марица 260 прегледа 0

Фелдшерите излизат на протест пред здравното министерство

Фелдшерите и лекарските асистенти в България излизат утре на национален протест под прозорците на здравното министерство. Протестът, който ще започне в 12.00 часа, е под надслов: Самостоятелна и независима професионално - съсловна организация за фелдшерите/лекарски асистенти с цел защита професионалните права на специалистите в полза на обществото.

Организаторите заявяват, че решението за протеста е следствие на игнорирането от страна на министър Ананиев на техните предложения за срещи и диалог, както и лицемерното и неуважително отношение към едно медицинско съсловие, практикуващо във всички структури на здравната система и приоритетно в спешна медицинска помощ.

„Вярваме, че каузата ни ще бъде подкрепена и от други професионални съсловия в здравеопазването, обществени и пациентски организации, организации на работодатели и синдикати. Декларираме, че професионалистите ще продължат да отстояват своите справедливи искания и правата на съсловието със всички възможни законови средства до решаването на поставените от тях въпроси”, заявяват от Сдружението на фелдшерите в България – СМФБМБ, цитирани от БГНЕС.

В процедура за започване на безсрочен протест са и медицинските сестри, които вече са постоянно присъствие пред МЗ. Те настояват за увеличение на заплатите и дори срещите при премиера не помогнаха да се потуши напрежението в сектора.

Коментари