Подай сигнал

Фалстарт на делото за паркинга в парка до „Санкт Петербург“

Пловдив

от Георги Василев 933 прегледа 0

Делото, образувано по жалба на фирма „Парадайс гардън резидънс“ ЕООД, против отказа на район „Северен“ за издаване на строително разрешение за изграждането на паркинг върху зелената площ зад хотел „Санкт Петербург“, не успя да стартира в пловдивския Административен съд и беше отложено за края на септември.

Това стана ясно преди минути на първото съдебно заседание по делото, на което присъстваха и около 30 протестиращи граждани, които се обявиха против каквото и да е застрояване в градинката.

В единия ъгъл на съдебния ринг беше адвокат Георги Маринов, представляващ фирмата жалбоподател. Срещу него се изправи старши юрисконсулт Митев, който се яви за арестувания кмет Ральо Ралев и администрацията на район „Северен“.

Съдията по делото не остана доволна нито от написаната жалба, нито от представените от администрацията документи.

„В местната управа беше входирана едиствено скица – следваше общината да съобщи дали изобщо може да има паркинг в парка и къде точно. Едва след това фирмата инвеститор щеше да започне проектиране и т.н.“, заяви адвокат Маринов.

Съдията нареди на юрисконсулт Митев да провери дали е издаден последващ акт и да изясни какви са предвижданията за парка спрямо Подробния устройствен план на града.

Стана ясно, че строително разрешение за изграждането на паркинг въобще не е издавано. Представителят на „Парадаис гардън резидънс“ ЕООД пък ще трябва да изясни какво точно обжалва, тъй като това не ставало ясно от подадените документи.

„Не е ясно в каква точно хипотеза сме. Прочетете наредбата, документите и изяснете въпроса, за да знаем както точно гледаме“, категорични бяха магистратите от Административния съд.

Процесът страртира отново на 26 септември.

Коментари