Фалстарт: Монетните автомати в рейса не тръгнаха

Само преди ден кметът на Пловдив Иван Тотев официално обяви на пресконференция в общината, че в автобусите по 5 градски линии пловдивчани вече могат да се таксуват не само от кондуктора, а и като си купят билет от автоматите, монтирани във возилата. А билетопродавачите щели още известно време да сноват между седалките и докато таксуват, трябвало да обясняват на пътниците как да се самообслужат. 

Посочените линии бяха с номера 4, 12, 25, 26 и 113. Затова екип на Марица.бг реши още първия ден да изпробва как действа благината за пътниците, за да обясни на читателите си как точно става таксуването. От начинанието обаче остана само доброто ни намерение.

Оказа се, че в рейсовете на две от проверените линии – 12 и 26, монетните автомати не работят. В дванайстката уж всичко беше точно, но машинката глътна левчето и не пусна билетче.

В другия автобус пък на дисплея на „електронния кондуктор“ просто беше изписано, че системата не работи, което отново насочваше пътниците към билетопродавачката с кочан в ръка.

Служителката обаче сподели, че нейни колеги коментирали, как в рейсовете по линиите 25 и 113 таксуването от автомат вървяло без проблеми. Макар че за всички изглежда доста сложно купуването на билет, което включва 4 стъпки, указани с дребен надпис.

Как протече журналистическият експеримент в градския транспорт – четете утре във вестник „Марица“.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?