Подай сигнал

Facebook добави опцията, която всички чакахме от години

Лайфстайл

от Екип Марица 24834 прегледа 0

Ако сте изпращали съобщение не на когото трябва, тази опция е за вас

Facebook добави възможността да премахваме изпратено съобщение в Messenger – при това за всички участници в чата.

Още миналата пролет изпълнителният директор на компанията Марк Зукърбърг се сдоби с тази привилегия. Това от своя страна предизвика фурор сред потребителите на Facebook. Нещо повече - благодарение на TechCrunch стана ясно, че Зукърбърг (и други високопоставени лица в компанията) са могли да премахват съобщенията от входящите кутии на други потребители още от 2010 г. насам.

След като се вдигна шум по темата, от Facebook обявиха, че ще добавят тази възможност за всички, а междувременно Зукърбърг няма да може да се възползва от нея. Е, този ден най-накрая дойде.

Като обикновен потребител вие можете да „изтриете“ съобщение, като задържите пръста си върху него (в мобилната версия) и изберете “Remove”. Преди можехте да го махнете само за себе си. Сега обаче ще видите две опции – “Remove for you” (само за вас) и “Remove for everyone”. (за всички). В настолната версия на Messenger трябва да кликнете на многоточието вдясно или отляво на съобщението – тогава ще видите опцията “Remove”.

Има обаче една уловка – можете да го изтриете за всички в рамките на 10 минути от изпращането. Това означава, че все пак ако сте написали съобщение на грешния човек (или пък сте съжалили, че сте натиснали бутона Send секунда по-късно), може да поправите тази грешка за някакъв период от време.

За съжаление обаче все още не разполагаме с възможността да редактираме изпратените си съобщения.

източник: обекти.бг

Коментари