Подай сигнал

F2F Совиньон блан e сред най-добрите в света

New Bloom Winery спечели пет медала от конкурс в Лос Анджелис

Бизнес зона

от Екип Марица 1239 прегледа 0

Престижният международен винен конкурс в Лос Анджелис награди вината на New Bloom Winery с общо пет отличия, едно от които най-високата титла - Best of Class. Призът отиде за Face-to-Face (F2F) от сорта Совиньон блан, реколта 2017 г. Така България намери място сред най-добрите винопроизводители в света. С високия приз „най-добро в категорията“ бяха удостоени само 5 вина от целия свят от сорта Совиньон блан. Освен това New Bloom Winery спечели златен медал от Лос Анджелис за своето New Bloom Регент, сребро за PIXELS розе и бронзови отличия за PIXELS Каберне Совиньон и Face-to-Face Розе.

В това издание на Los Angeles International Wine Competition участваха 2921 вина от 885 производители. Общо 18 държави, между които Аржентина, Австралия, Бразилия, Чили, Франция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания, САЩ и други, изпратиха проби в състезанието. „Наградата за Face-to-Face Совиньон блан е особено специална за нас, защото ни нарежда сред вина от региони с доказани позиции на световния пазар. Вярваме, че призът е стъпка напред в разпознаването на България като висококачествен производител, а да надделееш над такава сериозна конкуренция с толкова познат сорт, е истински успех“, коментираха от екипа на избата.

Face-to-Face Совиньон блан е едно от двете най-нови попълнения във високия клас вина на New Bloom Winery. Другото ново вино под същата марка е розе от сортовете Каберне Совиньон и Марселан, което е с бронзов медал от Лос Анджелис.

New Bloom Winery се намира в град Съединение. Районът е традиционно винарски, съсредоточен в Тракийската низина - регион, класиран на второ място от Wine Enthusiast като една от 10-те най-добри дестинации за винени пътешествия в света през 2017 година. Дългогодишни инвестиции в най-съвременна техника и съоръжения, качествени бъчви от френски дъб и модерни ферментационни съдове са само част от предпоставките за успеха на родната изба. В последните пет години винарната е напълно реконструирана чрез инвестиция от 10 млн. лв., като към нея е изградена и нова модерна лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси, за да се гарантира качеството на вината. Много ценен капитал на избата е подготвеният и мотивиран екип, който включва доказани опитни имена от винения бранш с богат международен опит, които прилагат най-добрите световни практики. Зад тяхното професионално самочувствие стоят и над 6 000 дка първокласни собствени лозови масиви на избата, за които се грижи екип от опитни агрономи.

Това е поредното международно отличие за New Bloom Winery. Само от началото на годината F2F Совиньон блан вече има сребърни медали от Mundus Vini 2018 и от Vinalies Internationales 2018. А другото високо отличено вино от Лос Анджелис -едноименното New Bloom Регент, е със златен медал Mundus vini 2018, сребърен от Vinalies Internationales 2018 и златен медал на Винария 2018. На Световното по вино - Concours Mondial de Bruxelles, родната винарна грабна общо пет отличия, две от които златни за розетата в сериите PIXEL и New Bloom.

Коментари