Езиков център отърва глоба за листовки по оградите

Общинското ФБР не подало точните адреси, където е констатирано нарушението

Популярният езиков център „Lingua Mundi” отърва глоба в размер на 3000 лева, наложена от община Пловдив заради нерегламентирано фиксираните рекламни материали, които били налепени в централната градска част.

 

До глобата се стигнало след намесата на инспектората, чиито служители реагирали на подаден сигнал за нелегални реклами. На 17 май м.г. била извършена проверка, която установила, че на разпределителни касети на EVN, върху фасади на сгради, огради и други на площад ,,Гроздов пазар‘‘, ул. ,,Иван Вазов‘‘, ул. ,,Авксентий Велешки‘‘, бул. ,,Руски‘‘, бул. ,,Шести Септември‘‘, сградата на ,,Общински съвет-Пловдив‘‘, ,,Дом на науката и техниката‘‘ и други обекти са били налепени около 50 броя реклами.

 

От общинското ФБР сметнали, че действията на дружеството собственик на ,,Лингва мунди‘‘ са в нарушение на Наредбата за осигуряване на обществения ред и следва да бъде наложена глоба в размер на 3000 лева. Било издадено и наказателно постановление, срещу което постъпила жалба в съда.

 

Пред Темида станало ясно, че лице на име Петко разлепя плакатите, но той не бил служител на фирмата. Магистратите прочели акта и намерили съществени пропуски - не било посочено точното място на нарушението, тъй като било изписано „и други обекти“, но не ставало ясно които точно са те и дали на тези „обекти“ имало разлепени реклами. Не били посочени и номерата на улиците.

 

Освен това като дата на нарушението била посочена датата на проверката, а от сигнала ставало ясно, че то е извършено преди това.

 

Поради тези причини санкцията била отменена. Недоволни от това останали служителите на общината, които подали жалба до следващата инстанция. Окръжният съд само потвърдил решението, което вече е окончателно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?