Евровотът не успя да развълнува и Карлово

Гласувах за по-добро място на България в Европа, гласувах машинно, защото това е бъдещето, заяви  инженер-технолог Лалка Петкова от Баня

Гласувах за европейското бъдеще на България, за по-доброто място  и по-доброто развитие на България в Европейския съюз. Това заяви за marica.bg Лалка Петкова от Баня, която първа тази сутрин даде своя глас за представителството на България в Европейския парламент. Тя е инженер технолог и работи в „Българска роза – Карлово“ АД. Гласувам за  по-добро бъдеще на България, за да спре заминаването на млади хора по света, а тези които са заминали да се върнат, да работят  и живеят тук при по-добри условия, каза още тя.

Лалка Петкова бе и първият гласоподавател в Баня, който тази сутрин  точно в 7.00 часа тя  гласува машинно. С машината е по-лесно,  по-бъзро и удобно. Като млад човек смятам, че това е по-добирят вариант за гласуване, каза още тя.

Младата дама днес работи в 37-ма секция в Баня като член на секционната комисия. Като нея машинно до 9.30 часа бяха гласували 16 избиратели. Още 33-ма бяха избрали да попълнат и пуснат бюлетина.

Активността в община Карлово до този час е 4.9%, като в Карлово вече са гласували 5.2 процента от имащите право на глас. Малко по-ниска – 4.6 % е избирателната активност в населените места на общината. От  няколко дни  започна активното прибиране на розов цвят от градините, голяма част от хората сутрин рано са на розобер и това е причината те да отидат до избирателните секции по-късно, коментираха местни хора.

Общинската администрация в Карлово е направила нужната организация за нормално протичане на евровота в днес. На територията на общината има 78 избирателни секции. Близо 500 човека ще бъдат пряко ангажирани с провеждането на изборите.

Гласоподавателите от община Карлово ще могат да гласуват машинно в 23 избирателни секции – 11 в град Карлово и 12 в населени места от общината. Има организирана подвижна секция, в която ще упражнят своя вот 14 души. По една секция са организиран и  в МБАЛ “Д-р Киро Попов” и  в Специализирана болница а рехабилитация в град Баня за болните и лекуващите се в двете здравни заведения. За хора с увреждания специализирано са определени  13-та секция  в СУ „Васил Левски“ начален курс,  12-та  секция в Синдикален дом и 27-ма секция в  ЖП секция.

Избирателният ден  започна в  7:00 часа и ще приключи в 20:00 часа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?