Ето защо ще има още отровен прах на "Ламартин" СНИМКИ

Парите по ОП "Региони в растеж" не стигнали и затова няма строят паркинг

Нито градинка, нито паркинг ще има на калния терен между блоковете, заградени между ул. "Ламартин" и "Княз Черказки". Преди три дни Марица.бг разказа в "Квартал лудна от паркинг за багери" какъв мръсен въздух дишат хората между бул. "Марица Юг" и "Шести септември".

Пловдивчанинът Данаил Щерев дори пусна три жалби до три отделни инстутиции заради него.

Притесненията му идваха от един пустеещ от десетилетия кален терен, който сега е паркинг за багери и товарачи. И тровеше въздуха на цялата махала.

Живеещите около прашното петно се чудят какво ще стане с него след края на ремонтите по  оперативната програма. Всички улици около него са реконструирани.

И наблюдаващият проекта по "Региони в растеж" от страна на Общината арх. Соня Славчева обясни, че теренът ще си остане непипнат. И каза защо това ще е така.

Казусът с петното, оградено от панелни блокове е от години. Доскоро в центъра му е имало гаражи, които вече са премахнати.

На калното петно паркират машините на „Пътища Пловдив” и на "Агромах". Точно срещу потъналия в прах терен е детска гладина „Снежанка”. В топлите дни пускат децата да играят на двора. „Какъв вуздух дишат тези деца?”, чуди се г-н Щерев.

„За това място е имало проект за паркинг между блоковете. Не е стигнало финансирането и затова той не е включен. Не са стигнали парите и то е включено сред орязаните проекти. В района има още едно депо за строителни машини като това. Смятаме по-нататък кметството на „Централен” да пдогтви проректи за двете места”, обясни наблюдаващият арх. Соня Славчева.

Тя е говорила със строителите и обещава след края на ремонта теренът да бъде засипан с натрошен чакъл. Така поне нямало да е кално.

Много хора от двата панелни блока се обаждали да питат за съдбата на терена.

„Намери ли се финансиране в бъдеще това ще е паркинг. В момента има разрешение за строежа му”, подчерта арх. Славчева. /Марица.бг

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?