Ето къде ще има кушии днес

Тодоровден, наричан още Конски Великден, ще бъде отбелязан традиционно в Асеновград с кушии днес. Откриването ще започне с шествие до параклиса „Свети Тодор” в местността Параколово от 9 часа. След това в 10 часа на свободния терен, на изхода от Асеновград, по пътя за Кърджали започва празникът. В 11 часа стартират кушиите, ще се проведе и конкурс за най-атрактивен кон.

В база по езда „Фригопан” в село Царацово ще се проведе турнир по прескачане на препятствия. Стартът на турнира е от 10,30 часа.

В село Паничери ще избират най-гиздав кон и най-писана каруца. Очаква се в надбягванията в местността Дъбравата да се включат 30 коня.

Кушии ще се проведат и в Ново село от 10 часа. Включени са: кушия 200 и 800 метра за знамето на Ново село; надпревара с римски бойни колесници; състезание за най-добър кон „Теглач“ и „Орач“; конкурс за най-красив кон. Първа награда за победителя в кушия 800 м е 200 лева, а първа награда за Надпреварата с римски бойни колесници ще е агне. За участниците са осигурени парични и предметни награди за 1000 лева. Организаторите обещават на публиката три часа атракции и разходка в музея „Сътворението на света“.

Надбягвания ще има и в Златоград от 11 часа. Празникът няма да мине без народни песни и танци, скара и вино на открито.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?