Ето къде са шампионите с Локо отпреди 15 години

Двама играят, други са треньори и бизнесмени, а Дайо Джайеоба чака присъда в следствения арест

Само двама от шампионския отбор на Локомотив продължават да се състезават на професионално ниво. Голмайсторът на златния за черно-белите сезон 2003-2004 г.г. Мартин Камбуров и Георги Илиев не само че не са загубили нищо от качествата си през тези три петилетки, а сред най-добрите в първенството. Нито един от двамата не се дава на младите, а на 37 години Илиев дори се върна в националния отбор.

Повечето момчета от шампионския тим обаче предпочетоха треньорска кариера. Засега старши треньор е единствено Владимир Иванов (Фугата), докато останалите чакат своя шанс като асистенти или в детско-юношеските школи. Авторът на шампионския гол Нешко Милованович притежава лиценз УЕФА про и дори заяви, че един ден иска да води любимия си черно-бял тим.

Някои, като централния защитник Георги Петров и халфа Иван Кризманич, се заеха с бизнес. Велко Христев пък работи в анализаторска фирма. Любимецът на агитката Методи Стойнев е в родното си село Полето и се препитава от собствен бизнес.

Нито един от тримата треньори, за съжаление, не работи в момента във футбола. Ераносян не е поемал отбор, след като през април 2017 г. подаде оставка. Иван Маринов (Маслара) пък води родния Велбъжд през пролетта, но не успя да се справи с непосилната задача да го спаси от изпадане в дървените групи на Кюстендилска околия.

ВРАТАРИ

Васил Камбуров - Титулярният страж на Локо от шампионския сезон работи с наследниците си в черно-бялата академия. Той бе част от екипа на Христо Колев (Бащата), работил близо година без пари, за да спаси родния си тим от изпадане и разпадане.

Красимир Петков (Пинко) - Завърши кариерата си в родния Велбъжд и тренира вратари в кюстендилските школи.

Илиян Василев - Треньор на вратарите в Ботев (Враца) и в една от юношеските национални гарнитури. Габровецът бе част от шампионския тим, но не записа мачове в златния сезон.

Румен Попов - Бе привлечен през зимната пауза на шампионския сезон. След края на кариерата се захвана с бизнес.

ЗАЩИТНИЦИ

Кирил Котев - Завърши кариерата си в ЦСКА 1948, а след това стана спортен директор на тима, който почти сигурно ще спечели промоция за А група.

Александър Тунчев - Окачи обувките на пирона през 2016 г. и стана асистент първо на Христо Колев, а след това и на Едуард Ераносян. Сега е помощник на Бруно Акрапович.

Иван Пасков - Човекът, който първи вдигна първата шампионска титла на Локомотив Пловдив, се прибра в София. Поигра в Локо (Сф), беше коментатор в телевизионни предавания на мачове. Капитанът на златния отбор не пропуска мач за черно-белите ветерани.

Петър Колев - След края на кариерата си хасковецът се отдаде на треньорската професия. Той е неизменно част от екипа на Димитър Димитров. С Херо вдигна шампионската титла в Лудогорец през 2018 г.

Роберт Петров - На 38 години поигра в Локо, след което прекрати кариерата си. Преди отново да облече черно-белия екип, бе старши треньор на Спартак Плевен. Негово откритие е Васил Шопов.

Траян Дянков - Почина от инфаркт преди 2 години като старши треньор на родния си Спартак (Варна).

ХАЛФОВЕ

Георги Илиев - След скандалната раздяла с родния Черно море брилянтният техничар се завърна на Лаута. Чест прави на Локомотив, че подаде ръка на Илиев в най-трудния момент от кариерата му. Варненецът е само на 12 мача от рекорда на Марин Бакалов за двубои в елита.

Ванчо Траянов - В момента е скаут в Локомотив и очевидно ще се отдаде на треньорска кариера.

Красимир Димитров - След края на кариерата си започна работа в академията на Локо. Сега е треньор на юноши в Сокол Марково, но не къса връзката с любимия си тим. Краси е стожер в черно-белия отбор на ветераните.

Атанас Георгиев - Лидер на отбора ветерани на Локо. Занимава се с частен бизнес. Първо пробва като треньор в черно-бялата академия, но бързо се преориентира.

Иван Кризманич - След края на кариерата си се захвана с бизнес в родната Сърбия. Кризмата бе един от най-щастливите на 15 май 2019 г., когато любимият му отбор спечели Купата на България. Той бе на стадиона заедно с малкия си син и не спряха да подкрепят Локо.

Иво Михайлов - Занимава се с бизнес. Почти не игра, след като напусна Локо през 2005 г.

Митко Ценовски - Откритието на Едуард Ераносян дебютира в шампионския сезон на 18 години. Доскоро играеше в региона.

Светослав Бърканичков - Барни стана телевизионна звезда с участието си в риалити шоу. Доскоро играеше в дървените групи на Плевенска област. За кратко бе и треньор на Козлодуй.



Добрин Орловски - Играещ помощник-треньор на Атлетик (Куклен).

Деян Постоловски - Македонското крило игра само броени минути, след това се прибра в родината си.

Несим Нешадов - След края на кариерата си стана футболен мениджър. Нешадов осъществи няколко много добри трансфера в Гърция.

НАПАДАТЕЛИ

Мартин Камбуров - Голямата звезда и голмайстор на шампионския тим е капитан на Берое и не спира да бележи. През октомври Марто ще навърши 39 години, но грам не мисли за отказване. Камбуров е амбициран да подобри рекорда на Петър Жеков по отбелязани голове.

Дайо Джайеоба - Перлата в шампионския тим на Локо за последно игра в Струмска слава (Радомир). След това се е захванал с тъмни дела и бе арестуван у нас за подправяне на документи.

Бобан Янчевски - Игра почти до 40 години в македонските първенства. Занимава се с бизнес.

Методи Стойнев - Беше спортен директор на Локо и Симитли. Сега се занимава с бизнес в родното си село Полето.

Дарко Спалевич - Нападателят се прибра в Сърбия след шампионския сезон и се занимава с бизнес.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
неанонимен

неанонимен

20.07.2019 | 22:39

президента купи титлата за кеф на кюстендилци и отлетя за околопланетно пътешествие

Отговори
0 0
томи

томи

20.07.2019 | 22:37

това е велбъжд кн. никаква връзка с локо пд. -само дето играеха на лаута......

Отговори
0 0
монк

монк

20.07.2019 | 21:16

Кретен,няма ли да пропуснеш една статия

Отговори
0 1
Анонимен

Анонимен

20.07.2019 | 18:48

Интресно какво стана с президента на шампионите отпреди 15 години, след като купи титлата?

Отговори
3 4

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?