Ето къде още разбиха нелегални фабрики за цигари

През август 2018 година при операция на пловдивската полиция бяха разбити 5 нелегални фабрики за цигари на територията на цялата страна. Бяха арестувани 19 души, като в последствия повечето от тях бяха освободени. 

Разкрити са 4 фабрики за незаконни цигари и огромен склад с машини за рязане на тютюн в Калугерово.

Една от фабриките е в Тутракан. В нощта на операцията тя е била работеща, оборудвана със съвременна технология, пълна с готови мастер боксове. Разбити  са още 3 фабрики в Горна Оряховица и в Дупница.

В село Калугерово, Пазарджишко е открита огромна техника за производство на безакцизен тютюн. Обемите на производство на цигари са огромни - всяка една от фабриките произвежда около 100 000 кутии на ден. За да се разкрият 4-те фабрики, са използвани СРС-та. На 2-3 дни продукцията се изнасяла и разпространявала в страната и извън нея. Във всички фабрики имало спални помещения, бани и тоалетни, оборудвани са били с фитнес, готвач. Работело се денонощно, 15 дни в месеца.

Иззети са 42 тона тютюн, готов за производство на цигари на стойност 7 милиона, трудно различим от от този в законните цигари. Открити са и продукти за производство на различни марки цигари. Били са открити 13 милиона и 500 хиляди филтъра за производство на 700 000 цигари на седмица. 

Иззети са машини, мотокари, товарни автомобили, микробуси, автомобили, открити са и 3 депа за цигари. Установена е печатница във Варна. При установената схема, всяко транспортиране на работници било на три етапа. Използвани са едни и същи камиони. Всяка фабрика е затъмнена с кнауф и разполага със самостоятелни генератори. Били са снабдени и с обемни датчици на движение, на 250 м, за да усетят дрон. Много добре изградена структура за защита от проверки. В последствие във връзка с нелегалните фабрики бе арестуван  Евлоги Станоев, известен като Голямата Бирма. 

Бирмата има повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, създадена с цел да вършат съгласувано в страната престъпления. Евлоги, заедно с големия му син Антон, който се предаде на властите в средата на октомври и Георги, който е все още в неизвестност, са обвинени заради канала за цигари.

На този етап не е ясно кой стои зад разбитите фабрики в Труд и Граф Игнатиево. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?