Ето колко години затвор ги чакат Баневи, ако бъдат осъдени

„Екстрадицията е стандартна. Няма нищо особено в изпълнението й. За по-голяма сигурност са били на отделни полети.Това заяви в „Здравей, България“ адвокат Людмил Рангелов относно вчерашното екстрадиране на семейство Баневи в България.

С него в студиото бе и журналистът Стефан Ташев. „Мен малко ме изненада, че искат да се върнат тук. От адвоката им се разбираше, че ще обжалват, но после са решили да се върнат в България. Това много ме изненада, пише блиц. Все пак трябва да отбележим, че става въпрос за много бомбастична сума - 1 млрд. Нямам спомен някой в България да е обвиняван за такава сума", призна журналистът.
 

 

"Искам да припомня едно подобно бомбастично обвинение за 250 млн. по същия начин изпрани пари за Венко Кръстев. Досъдебното производство приключи без доказани дори и 5 лева. Тези пари, за да бъдат изпрани, първо трябва да бъдат придобити", заяви Рангелов.

"Гешев все пак каза, че са открити много документи, които ги уличават", добави пък журналистът.

"Прокуратурата не е някаква институция, която се сменя през 2-3 години. 90% от прокурорите са били такива и преди 10-12 години", каза Рангелов относно това, че през изминалите години не е повдигнато обвинение на Баневи.

"Очевидно някой не си е свършил работата. Има хора, които са били заплашвани. Хора са оставали заради Баневи без работа и без обезщетения. Сега се сещат да търсят. Защо тогава не са търсени?", запита журналистът.

Рангелов бе запитан какво ще се случи с "Ферарито", което Баневи са подарили на Барбукови по повод рожден ден. "Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество има широки правомощия, включително разпореждане с имущество на трети лица – т.е. където има съмнение, че са „подарявани“ неща, с цел да се прикрие нещо, те също могат да се конфискуват", отвърна адвокатът.
 

"Ако има посока на разследването, която е перспективна, то това е за незаконно притежаване на оръжие. За другите обвинения, ще трябва да изчакаме години, за да разберем ще издържат ли в съда. Ако все пак ги осъдят за незаконно притежаване на оръжия, то присъдата е между 2 и 8 години", заяви Рангелов., добавяйки, че по най-тежкото обвинение пък Баневи ги грозят още между 10 и 20 години, стига то да бъде доказано в съда. 

"Хората ги дразни нахалството им. Та те бяха кандидати за президенти. Ако делото не успее, ще е поредното с много приказки и резултат, равен на нула", констатира за финал Ташев.

"Такива прояви и медийна истерия обаче помагат за отклоняване на вниманието от проблемите, които има обществото. Битката с олигархите буди симпатии", завърши адвокат Рангелов. ..
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?