Подай сигнал

Ето кои руснаци ни нарекоха "негодници" и "предатели" ВИДЕО

Семьон Багдасаров нарече в ефир американците "содомити"

Свят

от Росен Саръмов 1426 прегледа 0

Семьон Багдасаров бе най-скандален в изказванията си. Той е директор на център за международни изследвания

България се управлява от негодници и предатели! Това казва в прав текст директорът за изучаване на страните от Близкия изток и Централна Азия Семьон Багдасаров в скандалното предаване на Владимир Соловьов по канала "Россия 1".

Според Багдасаров, който е най-гласовитият в обругаването на българите, те нямат право на друга външна политика, освен тази наложена им от Москва. Защото сме освободени от Русия след 600-годишно робство! Откъде вади тези сметки - Багдасаров не казва. Реакциите у нас ясно показват, че българите съжаляват, че поканиха руския патриарх на празника.

"Какъв е този български президент? Когато в началото го обвиниха, че е проруски настроен, той заяви, че е за НАТО и Европейския съюз. Този предател е първият български летец завършил авиационна военна академия в Щатите! Той е забравил кой го е освободил", пени се в ефир Багдасаров.

Когато нарича българските управници "негодници" и "предатели", водещият Соловьов вмята иронично: "Отдавна не сме получавали нота от българското посолство".

Предаването започва с встъпителни думи на Соловьов, който заявява, че руският патриарх е изнесъл урок по история на българското правителство.

Багдасаров нарича новите български приятели - Съединените щати "содомити".

Почти същия обиден тон държат и останалите гости в студиото. За всички тях, България е задължена да бъде "верен руски сателит" и дори не може да претендира за статут на съюзник.

"Русия не може да има за съюзници държави като България. Подчинени на руската политика - да, но равноправни съюзници - не! Могат ли те да защитят Русия? Те винаги са се продавали на чужди господари. Те не разбират света като нас. Не са ни братушки - забравете за това", казва Виталий Третяков, декан на школата по телевизия към МГУ.

Според поканените в студиото руснаци, България е "предателска страна", защото си позволява естественото суверенно право да избира своите съюзници и път на развитие.

Руснаците смятат, че ние нямаме такова право - трябва да слушаме само Русия и да й се подчиняваме.

За всички в студиото, такива "дреболии" като суверенно право на една държава да избира пътя си и своите съюзници, са "глупости". Гостите не могат да разберат, как е възможно една малка държава да иска сама да решава бъдещето си. За всички участници изборът на България да стане член на ЕС и НАТО е "предателство, сътворено от негодници". Мястото й е в орбитата на Русия.

В други предавания на Соловьов по същия начин се говори за Приблатийските републики, за Полша, Румъния и Украйна. Според тези пропагандни предавания, целият свят потъва, само в Русия всичко е във вазход.

В едно от предаванията един участник си позволи да припомни, че руската икономика е само 8% от размера на американската и веднага му заявиха, че това "нищо не значи и няма никакво значение".

Единственото умерено изказване направи Николай Рибаков - зам. -председател на партия "Яблоко".

Вижте долу цялото скандално видео!

Коментари