Ето какво се случва с нервната система след 4 кафета на ден

Кафето влияе на нервната ни система. Този факт е добре известен на повечето от нас. Ново изследване обаче, е установило, че когато пием по повече от 4 кафета на ден, ние изтощаваме нервната си система.

Ето защо възрастните хора не трябва да консумират повече от 4 чаши кафе еспресо дневно, за да не изтощят нервната си система, съветват руски учени.

Според Антонина Стародубова от Здравната комисия към Московската община не е препоръчителна дневна консумация, надвишаваща 100-150 милиграма кофеин. А това е съдържанието на 4 чашки еспресо. Ако това количество се надвиши, съществува опасност от изтощаване на нервната система, повишена възбудимост, обезводняване, нарушаване на съня, безпокойство и други нежелателни последствия, пише факти.бг.

В една чашка еспресо се съдържат обикновено около 80 грама кофеин, а в турското до 200 милиграма при повечето сортове. При робустата количеството кофеин е най-голямо — до 325 милиграма.

Безопасният дневен прием на кофеин зависи от печенето на зърната, сорта на кафето и начина му на приготвяне. Ако не се злоупотребява с тази напитка, можем да се насладим на нейния вкус и да получим от нея добро количество полезни витамини, антиоксиданти и минерални вещества. Най-полезното кафе е с малко захар плюс малко количество нискомаслено мляко.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?