Ето какво джихадистите обещаха на ученика-атентатор

Обработвали го повече от година, за да се съгласи на самоубийствения атентат

Джихадистите, които вербуват камикадзета по интернет, ги обработват обикновено повече от година, за да се съгласят на самоубийствен атентат. Това разкриха специалисти по тероризъм.

Ученикът от пловдивската елитна гимназия не е първото дете от европейска държава, зарибявано и обработвано за атентати.

Терористичните групировки по цял свят имат  задача да търсят, обучават и убеждават подрастващи, че ако направят атентат и умрат в името на Аллах, душите им отиват там, където другите при смъртта си не могат да стигнат.

В основата е втълпяването, че след смъртта има нов живот. Обикновено се търсят деца с лабилна психика. Първоначално обсъждат с тях различни оръжия, които им показват в нета. После ги убеждават, че ще имат най-хубавите момичета, най-бързите коли, най-светлото и прекрасно бъдеще там, където отидат, след като умрат.

С тези приказки е много по-трудно е да вербуваш възрастен мъж, отколкото тийнеджър, още неосъзнат и незнаещ какво точно прави. Задължително ги обучават да не споделят с родителите си и с приятелите си.

Засега самоличността на момчето от Пловдив остава тайна.  blitz.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Емигранта

Емигранта

08.06.2019 | 15:29

Кой да ги възпитава тези деца в родолюбие и обич към ближния??? Родителите?!!! А те изобщо знаят ли какво обич и родолюбие???

Отговори
7 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?