Ето как трябва да подреждате хладилника, за да сте здрави

Добре подреденият хладилник не само изглежда добре, но и помага храната да остане свежа и да издържи по-дълго. Поддръжката на хладилника включва внимателна грижа най-вече за три неща – температурата, влажността и сигурността на храната в него. Важно е да знаете кои са най-студените и „най-топлите“ части в него, за да удължите живота на съхраняваните продукти.

Най-горният рафт

Най-горният рафт е второто най-студено място във вашия хладилник. В тази част е препоръчително да държите пакетирани храни, кисели краставички, диня, грозде.

Средната част

В средната част на хладилника температурата е най-константна. В нея е идеалното място да държите мляко, сурови яйца и дори някаква готвена храна. Проверете дали храната е добре покрита и не дръжте въпросните продукти и ястия повече от 3 дни.

Други части

Ако имате допълнителни рафтове в хладилника си, можете да ги оползотворите като съхранявате в тях ядки и плодове. Тези храни изискват по-малко влажност.

Най-долната част

Зеленчуците изискват по-влажна среда и е удачно да ги държите в най-ниската част на хладилника. Там може да поставите и билки.

Какво да държите на вратата

Рафтовете на вратата са най-топлите места в хладилника. Там е подходящо място за масло, меки сирена. Бутилките са по-високи и също можете да ги редите на вратата на хладилника.

Важното е да има въздух

Важно е да осъзнаете, че хладилникът ви не трябва да е претъпкан и в него трябва да има пространство. Това дава възможност на храните да дишат, а на рафтовете да не се претоварват. Уверете се, че в хладилника циркулира студен въздух, за да може уредът да изпълнява оптимално функцията си.

Поставяне на етикети

За да улесните ориентацията си в хладилника, можете да започнете да ползвате етикети.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?