Ето как Шакира олекна с 14.5 милиона евро

Шакира определено не е сред звездите, чиито имена свързваме със скандали. Тя им щастливо семейство, успешна кариера и изглежда толкова добре, че няма как да не й завидим. Но, оказва се, не е перфектна, пише лайфстайл.бг.

Преди дни стана ясно, че изпълнителката е попаднала в полезрението на испанските власти. Причината - укриване на данъци. И то не в някакъв незначителен размери, а цели 14.5 милиона евро.

Цялата сага започна още в началото на годината, когато разбрахме, че Шакира ще бъде разследвана за неизплащане на суми, които дължи на Испания. Така в началото на декември се достигна до крайната сума, която трябва да изплати.

Знаейки, че вече няма мърдане, Шакира предпочете да си спести една част от съдебните разправии и доброволно внесе исканата от нея сума за периода 2012-2014 г.

Това обаче не е гаранция, че ще й се размине с появяването в съда. Просто с този ход ще успее да си издейства по-малко наказание от съдебния състав.

Другото й провинение е, че се опитва да заблуди властите за местоживеенето си. Според испанските закони, всеки, който живее в страната повече от шест месеца, трябва да плаща своите задължения към хазната, пише elPeriodico.

Шакира официално е обявила, че е в Испания за постоянно от 2015 г., но това не е точно така. А развръзката тепърва предстои.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?