Ето как се променя тялото, когато спрем да ядем бял хляб

Хлябът е една от любимите храни на много хора, без която дори не сядат на масата.

Този въглехидратен продукт има колкото полезни за нашето тяло свойства, толкова и вредни, от гледна точка на тези, които се стремят към по-стройна фигура.

В мрежата често срещаме хиляди алтернативи на белия хляб, които могат достойно да го заместят в хранителния ни режим, макар и не по вкус, предаде vesti.bg. 

Днес ви разказваме за три от промените, които настъпват в нашия организъм, след като прекратим консумацията на бял хляб.

Ще свалите килограми

Изключването на част от въглехидратите от хранителния ви режим почти със сигурност предполага сваляне на килограми, но не мигновено.

Първите килограми, които ще видите да се изпаряват на кантара, са най-вече задържаната от организма вода.

Организмът ни складира въглехидрати под формата на гликоген, млечна киселина, която съдържа голямо количество вода.

Край на вълчия глад

Обработените въглехидрати, какъвто е и белият хляб, повишават рязко нивата на кръвната захар, но след консумацията им тези нива също толкова бързо спадат.

Това често ни кара да изпитваме вълчи глад без организма ни в действителност да се нуждае от храна.

Ако все пак ви е трудно да спрете изцяло консумацията на бял хляб, заменете го с пълнозърнести продукти, които регулират добре нивата на кръвната захар.

Повече енергия и по-добро храносмилане

За разлика от пълнозърнестия хляб белият не съдържа влакна, които отговарят за нормалното функциониране на храносмилателната система.

Следователно, изключването му от хранителния ни режим със сигурност ще подобри храносмилането.

Въглехидратите са гориво за мозъка. Ако храната е качествена и здравословна, то мозъкът ни ще функционира нормално. Ако обаче храната не е това, от което се нуждае мозъкът ни, тялото ни ще реагира с проява на умора.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?