Ето как е забременяла и родила жената в кома от 14 години

Новината, че 29-годишната жена, която от дълго време е в кома, неочаквано е родила момче, шокира медицинската общност. Инцидентът се случи в град Финикс (САЩ). 

Детето е родено на 29 декември 2018 г., а жената не е идвала в съзнание от 14 години. Как е възможно да се случи това?

Шокиращ инцидент

Лекарите и полицията смятат, че пациентката е жертва на изнасилване на един от служителите на клиниката. Сега този инцидент се разследва активно: от всички служители на болницата са взети проби от ДНК, за да се определи кой може да е бащата на детето. 

Близките на жертвата са изключително възмутени. Те смятат, че персоналът на клиниката недостатъчно добре е следил за състоянието на родственицата им. Все пак те решиха да не изоставят новороденото. То ще бъде отгледан от родителите на жената.

Но те не могат да разберат как тяхната дъщеря, която е лежи в кома повече от 14 години, може не само да зачене, но и да износи и роди здраво и пълноценно дете. 

Становището на лекарите 
Лекарите смятат, че това явление не е необичайно в медицинската практика. Момичето не е в дълбока кома, а във вегетативна. Това е дълбоко безсъзнателно съзнание, в което човек не е способен да мисли. Но тялото му може да работи нормално. Такива пациенти могат да дишат сами, понякога отварят очите си или дори издават звуци и показват емоции.

Например, някои хора могат внезапно да плачат или да се смеят, докато са в кома. По правило кома и вегетативно състояние са взаимозаменяеми понятия, но всъщност между тях има значителна разлика. Човек в дълбока кома никога няма да се смее. Във вегетативно състояние такива реакции се считат за нормални.

По този начин, яйчниците на засегнатата пациентка са функционирали нормално през цялото време, така че тя е била в състояние да зачене дете. Бебето в утробата се е развивало правилно, защото през цялата бременност е получавало необходимите хранителни вещества. Самите болнични работници не забелязали, че състоянието на жената някак си се е променило.

Раждането преминало нормално

Лекарите установили, че тяхната пациентка е бременна, едва когато раждането внезапно започнало. То преминало абсолютно нормално, тъй като е естествена реакция на женското тяло.

Подробностите за самия инцидент все още не се разкриват. Полицията и клиниката не назовават името на жертвата, защото това може да попречи на разследването.

Сега нищо не застрашава здравето на момчето, въпреки че първоначално имаше проблеми с дишането след раждането. Майка му все още е в кома. Раждането на детето не е имало  ефект върху състоянието ѝ. 

Между другото, подобни случаи е имало и преди. През 1996 г. жена, която е ранена в автомобилна катастрофа и е лежала в кома за около 10 години, е родила здраво момче. След още 2 години инцидентът се повторил, но с друга пациентка. Тази жена родила дъщеря. Съобщава се, че и двете жертви са били изнасилени.

източник: jenata.blitz.bg

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?