Подай сигнал

Ето как да се предпазим от болести при променливо време

Пчелен мед, фрешове и облекло на катове помагат на организма да се справи

Здраве

от Екип Марица 2229 прегледа 0

Резките промени във времето увеличават риска от болести

През уикенда температурите удариха 23 градуса, а вчера и днес термометърът едва катери 10-те. Резките промени във времето увеличават риска от разболяване. Ето няколко съвета как да го избегнете:

1. Обличайте тънки, но и дебели дрехи, които може да свалите, ако навън стане по-топло в обедните часове.

2. Не бързайте с леките обувки, защото от студени крака се настива най-бързо.

3. Пийте прясно изцедени цитрусови сокове заради съдържанието на витамин С. Това ще укрепи имунната система и ще ви направи по-устойчиви, ако все пак се окажете леко облечени в студено време или пък "срещнете" вируси, които вилнеят в топлото.

4. За укрепване на артериалните съдове се препоръчва закуска с филийка хляб, намазана със смес от мед и щипка канела на прах. Към билковите чайове лъжичката пчелен мед е правилно да се добавя, след като чаят се е поохладил.

Пчелният мед е същинско богатство за здравето. Всеки ден по една лъжичка мед също е отлично средство за стимулиране на имунната система, за образуване на кръвни клетки и
хемоглобин.

Медът е концентрат от минерални соли, витамини ( В1, В2, В3, В5, В6, С, Е, К) и множество ензими. Полезно е дозата мед да се държи в устата до неговото пълно разтопяване и абсорбиране. Захарите му се резорбират направо, без да дразнят стомашната лигавица.

Коментари