Подай сигнал

Вижте историите на двамата загинали край Оризари ВИДЕО

Регион

от Костадин Аршинков 12852 прегледа 0

Пилотът Стефан Василски, който загина днес край село Оризари, е имал дългогодишен стаж в полетите и е бил много опитен във въздуха. 45-годишният пловдивчанин е член на аероклуба в село Белозем, научи „Марица“.

Стефан е бил собственик на разбилата се машина. Преди няколко години той и колегите му я сглобили със собствените си ръце и досега с двуместния моторен самолет не е имало аварии.

Василски оставя съпруга и две дъщери, едната от които миналата година е била абитуриентка.

Другият загинал при фаталния полет край Оризари е 18-годишният Валентин Аламански от Чирпан, който също е членувал в авиоклуба. Момчето е било много запалено по авиомоделизма и летенето с леки самолети. В профила му във фейсбук има много снимки от авиоизложения и на тях се вижда с какво удоволствие младежът разглежда и пробва летателните машини.

През март 2018 г. Вальо е бил и на авиоралито в русенското село Щръклево. Там пред местни медии той е разказал, че първите му стъпки са били в авиомоделизма, а от две години вече и лети на леки самолети. И твърди, че за да летиш, ти трябват не само умения, но и дисциплина.

Екипът на вестник "Марица" и Marica.bg изказват съболезнования на близките!

Коментари


фабричен комплект /kit/ на AMD Zodiac

Така и не стана ясно, самолета само са го сглобили фабричен или са си го произвели и сглобили!?