Подай сигнал

Етно фест превзема Стария Пловдив

Култура

от ГАБРИЕЛА ЛАЗАРОВА 162 прегледа 0

PULDIN ETNO FEST за първи път ще събере в града под тепетата творци от най-различни националности, давайки им шанса да представят най-впечатляващите традиции от своето изкуство. Балканските ритми и багри ще запленят жителите и гостите на Европейската столица на културата.

Пилотното издание на фестивала ще се проведе на 5 и 6 юли 2019 на Старинен Пловдив - Античния театър. В първата празнична вечер на ETHNO WORLD MUSIC, ще пеят както познатите на всички българи Деси Добрева и Нено Илиев, така и звезди от съседните държави: Monistra (Македония), GloBalKan и Марта Мавроиди (Гърция) и Gipsydelica (UK/България) на сцената ще видим и пловдивската студентска формация „Жарава“, която оглавява световни класации за етномузика.

Втората вечер, посветена на етно културата ще включва участието на обичаната Нина Николина, неповторимата етнобанда„Оратница“, мелодии звучащи от Тъпани и Гайди и още Френски джипси суинг със сборна формация от Para Hot Jazz & Hot Club De Plovdiv и също така един нов проект „Чубрица“ в който се открояват имената на световният Beatbox шампион SkilleR и виртуозният китарист Атешхан или Атеш.

Освен музика, посетителите на Стария град ще могат да се докоснат до танците, ритуалите, кукерите, традиционните национални кухни, подправки, билки, аромати, както и арт базар.

На празника всички желаещи, жители и гости на Пловдив, без разлика на пол, възраст, етническа принадлежност и вероизповедание да съпреживеят емоцията му и уникалната културна програма. Фестивалът е част от официалната програма на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019“. Билети за неповторимия с колорита си PULDIN ETNO FEST могат да се закупят в мрежата на Eventim.

Коментари