Ердоган: Кърджали е част от нашите духовни граници

Президентът на Република Турция Редждеб Таийп Ердоган в своята реч се обърна към българските турци като им приветства ''Кърджали е част от нашите душевни граници''.

Вчера,по време на местния конгрес на партията му в град Сакария още на първата си реч спомена за българските турци.В Сакария живеят много изселници както от България,така и от балканските страни.

Ето част от речта на президента Ердоган изнесена в град Сакария на 11 март:

''От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в Босна и Херцеговина,Косово,Албания,Македония,Сърбия,Западна Тракия,Крим,България и Румъния.

Братът на     Сакария,Сараево,Скопие,Ксанти,Комотини,Кърджали и на Мостар споделяме нашата сърдечност.На тези братя,който носят в сърцата си и в очите си,за тези молещи се за успеха на Турция,пращаме наши поздрави на всички жертви и потиснати наши братя.

Всеки път го казвам;Тези градове физически са разположени в границите на други страни,но те са част от нашите душевни граници.Значението на Турция е треска от два пъти от площта 780 хил.квадратни километра.Половината от сърцетo ни е в Истанбул,Диарбекир,Трабзон,Анталия,Измир, а другата половина е Алепо,Киркук,Ерусалим,Санджак и Бухара'' каза Ердоган.

Източник http://www.haberbg.net

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?