Електронни дневници във всички училища наесен

Психолози и педагогически съветници също ще имат достъп до тях

Всички училища, които искат да въведат наесен електронен дневник, ще получат финансиране от МОН. За специалния софтуер министерството е заложило близо 2 млн. лева в бюджета на национална програма „Информационни и комуникационни технологии”.

Учебните заведения могат сами да изберат доставчик на услугата и да заявят купуването на електронен дневник до 3 септември. Парите, които ще получат, ще са според броя ученици.

Електронните дневници трябва да са достъпни през стандартните браузъри и да могат да се ползват през мобилни устройства. Трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация – за оценки, отсъствия, съобщения от учители.

Софтуерът ще дава възможност за извеждане на обобщена информация за работа в клас, постиженията по даден предмет, активност, отношения със съученици. Тези данни ще са достъпни и за педагогическите съветници и психолозите, които работят с някои от децата.

По националната програма са предвидени и средства за абонамент и доставка на интернет услуги за всички училища, както и оборудване за училища и детски градини с хардуер и мултимедия.

В началото на миналата учебна година около 50 училища в цялата страна въведоха електронен дневник, като на много места хартиеният временно продължи да се използва успоредно. Сред пловдивските „пионери” бяха Националната търговска гимназия,  Хуманитарната, ОУ „Яне Сандански”, като постепенно и още училища се престрашиха да посегнат към електронните ресурси.

Как електронните дневници работят в пловдивските училища и какви куриозни ситуации предизвикват понякога – четете утре във в. „Марица”

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
мислещ

мислещ

12.08.2019 | 20:39

Ако тази услуга е недостъпна , за всички родители , а тя не е , това няма как да стане!!!

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?