Подай сигнал

Ела и виж емблематичните марки на Пловдив!

Пловдив през годините

от Екип Марица 762 прегледа 0

В Деня на будителите Издателска къща "Марица" ви кани на поредната изложба от кампанията „Пловдив през годините”. Тази година експозицията е посветена на онези предприемчиви индустриалци, търговци и общественици, които поставиха основите на местната икономика и осигуриха нейния възход във времето. За да се стигне до днес, когато десетки компании от града и региона държат челните позиции в браншовите класации на национално ниво.

В 20 пана изложбата "Емблематичните марки на Пловдив" ще ви запознае с историята и настоящето на икони в бизнеса като „Каменица”, „Филикон” и „КЦМ”. Място в експозицията сме отделили и за значимите обществени институции, създали и дали шанс за развитие на цели поколения успели пловдивчани. Сред тях са Драматичният театър, Аграрният университет, Хуманитарната гимназия, Библиотека „Иван Вазов”, Военна болница.

Експозицията е естествено продължение на инициативата "Пловдив през годините", в която вече ви срещнахме с големите личности на града, неговите духовни и културни средища, природните забележителности на областта и региона.

ИК "Марица" кани колегите журналисти на среща с организаторите и партньорите в експозицията в 11 часа утре в търговски център "Екселсиор". Изложбата ще бъде подредена сутринта на 1 ноември на площад „Централен”, а официалното откриване е от 12:00 часа.

Инициативата „Емблематичните марки на Пловдив“ е дело на Издателска къща „Марица“ съвместно с историка Владимир Балчев, Държавен архив-Пловдив и Община Пловдив. Реализирана е с подкрепата на „Каменица“, „Филикон 97“, „КЦМ 2000" Груп, „Монди Стамболийски“, Аграрен университет, „Сосиете Експресбанк”, „Орфей Клуб Уелнес“, „ИСА 2000“ и Търговската гимназия.

Коментари