Екстрадираха от Германия Ангел, който уби двама край Устина

Шест години и половина затвор ще трябва да изтърпи Ангел Чавдаров, който беше екстрадиран от Германия по искане на Пловдивския апелативен съд. Той е осъден за това, че е седнал зад волана на лек автомобил, без да има книжка, нарушил е правилата за движение по пътищата и е причинил смъртта на двама младежи.

Драмата се разигра на 18 юли 2015 година. Тогава около 20.30 часа подсъдимият, който се прибирал от гурбет в Германия, срещнал своите приятели Емил Ангелов и Наско Тошев - на 25 и 21 години. С неговия форд тримата тръгнали от Кричим за село Устина.

Въпреки ограничението от 60 км/ч., подсъдимият карал с двойно по-висока скорост. Не успял да вземе един завой и се ударил челно в идващия насреща камион „КамАЗ“. 

В хода на делото станало ясно, че Ангел въобще не е имал книжка, нито е карал шофьорски курс, за което е бил санкциониран. Автомобилът, с който е причинена катастрофата, не е бил регистриран в КАТ. Междувременно Чавдаров напуснал страната и се укрил в Германия.

След издадената Европейска заповед за арест спрямо мъжа,  немските съдебни власти го върнали в България.

Това е първата Европейска заповед за арест, издавана от Апелативния съд в Пловдив. Присъдата е потвърдена от ВКС, влязла е в сила и наказанието вече се изтърпява.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?