Подай сигнал

Ексклузивно! Прокуратурата разкри как мамят кабеларките

Към момента установените щети са за над 10 милиона лева, обяви Румяна Арнаудова

Крими

от Марица вест. 1281 прегледа 0

Ексклузивно! Прокуратурата разкри как мамят кабеларките

Във вчерашния ден (13 юни 2019 година), след отлична организация на службите, бяха осъществени едновременно на територията на множество градове операции с 8 екипа, към които имаше служители на ГДБОП, експерти от КРС, прокурори и т.н. Това заяви говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова на извънреден брифинг относно схемата на някои родни кабелни оператори, действали в Югозападна България.

"Две кабелни телевизии разпространяват програми на територията на почти цяла Югозападна България. Водещо престъпление е данъчното. Двете фирми са с център Благоевград. Техническата експертиза ще ни даде отговор извършено ли е наистина престъпление", добави тя.

"Оперативната информация вчера не само беше потвърдена, но и събрахме изключителен обем от доказателства – техника и други устройства, които позволяват разпространението на авторските съдържания, без съгласието на носителите на авторските права. Установено е и нарушение на данъчното законодателство. Всичко това ще се анализира, за да се преформулират следващите обвинения", каза Арнаудова.

"На този етап се потвърждава, но може и да се увеличи размерът на нанесените щети. Стойността им към този четвъртък е 10 524 000 млн. лева", заяви говорителката на прокуратурата. "Във вчерашния ден беше установено, че на територията на страната, са разпространявани 60 тв програми - чуждестранни и български, без разрешение и съгласие на носителите на авторските права. Това престъпление, както и да се отчита неговата обществена опасност, е достатъчно сериозно. България беше попаднала в един период от време в негативен списък за това, че е държава, която неглижира посегателствата върху интелектуалната собственост", добави тя. блиц

Коментари