Ексклузивно: Арестуваха шампиона с Локо Джайеоба за финансови измами

Шампионът с Локомотив Пловдив Дайо Джайеоба е бил арестуван за измами с банкови карти. Джайеобае заподозрян, че е част от банда, занимаваща се именно с този вид престъпна дейност. По първоначална информация, през неговата банкова сметка преминавали транзакциите на измамниците. Предстои да се изяснява вината му в случая.

Информацията беше потвърдена и от футболния клуб, където Дайо играеше доскоро. "Да, Джайеоба беше задържан. Казват, че е за измами с карти. Много неприятен случай. Жалко, че така се случи. Дайо е много свестно момче и добър футболист. Беше основна част от нашия отбор”, коментираха хора от ръководството на Гранит (Владая) пред колегите от Витоша нюз. Четвъртодивизионният тим участва в столичната АОГ – Юг и е сред претендентите за влизане в Югозападната Трета лига.
Екундайо Джайеоба бе част от най-славната история на Локомотив Пловдив. Той бе твърд титуляр в шампионския отбор на Едуард Ераносян, донесъл на Лаута първата и единствена досега титла. Джайеоба носи черно-бялата фланелка три сезона и половина, след което бе продаден на Левски за 1 милион лева. За железничарите има 105 мача и 26 попадения. След престоя в Подуяне Дайо играе още за Макаби (Херцелия, Израел), Черноморец (бургас), Вихрен (Сандански), Етър (Велико Търново), Доростол (Силистра), Витоша (Бистрица), Марек (Дупница) и Струмска слава (Радомир).

Трикратен шампион на България (2004 с Локомотив Пд, а с Левски - 2006 и 2007 г.). Носител на Купата на България (2005, 2007). Дайо е един от най-резултатните чуждестранни футболисти, играли у нас. В „А“ група има 154 мача и 39 гола.



Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?