Подай сигнал

Екшън! Пиян с джип рани полицайка и избяга

Транспортът в Пловдив

от Костадин Аршинков 1648 прегледа 0

Мъжът извадил банкнота от 50 лева и я подал на полицая

Пиян шофьор от асеновградското село Мулдава опита да бутне рушвет и рани полицай с джипа си, за което ще отговаря пред закона, съобщиха от Окръжна прокуратура - Пловдив. Миналия четвъртък 59-годишният М.Ш. обърнал няколко чашки в заведение в селото. Вечерта обаче трябвало да отиде с трактор да балира люцерна на нивата на свой познат.

След като напуснал заведението, той се качил на джипа си „Нисан Патрол“ и потеглил към нивата. В центъра на селото около 21 ч. за проверка го спрял полицейски екип. Служителят на МВР разпоредил на М.Ш. да представи свидетелството си за управление, като усетил миризма на алкохол и поради тази причина повикал патрул на КАТ, за да тества водача.

Мъжът решил да осуети полицейската проверка, като извадил банкнота от 50 лева и я подал на полицая с думите: „Дай да оправим нещата…“ и „Не така, бе момче“. Действията на шофьора били забелязани и от колежката на полицейския инспектор. Полицаят не взел парите и още веднъж наредил на обвиняемия да си представи документите.

Тогава внезапно М.Ш. решил да избяга, като запалил двигателя и при рязкото потегляне с автомобила си ударил служителката на реда, като тя успяла да отстъпи назад и по този начин избегнала прегазване. Малко по-късно униформените открили обвиняемия на нива край селото. Като ги видял, той опитал да избяга с трактора, но неравният терен му попречил.

При извършен личен обиск у него е открита банкнотата от 50 лева, която е иззета като веществено доказателство. Химическата експертиза е установила, че към момента на деянието М.Ш. е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта между 1,33 и 1,37 промила.

На следващия ден при обиск в дома му полицаи открили и два броя незаконни боеприпаси, които са иззети.

Спрямо М.Ш. е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 000 лева. Срещу него са повдигнати общо пет обвинения.

Коментари