Подай сигнал

Ефир 100 - меню за хищници и вегетарианци

Динозавърска опашка на шиш и морски дарове изкушават в любимия ресторант на пловдивчани

Бизнес зона

от Екип Марица 2222 прегледа 0

Динозаврите са шествали по българските земи преди милиони години, но в Пловдив и досега има място, където можете да ги срещнете. Доскоро страховит праисторически екземпляр посрещаше клиентите пред входа на ресторант „Ефир 100“. Сега динозавърът, който е вече на възраст, е приютен от собствениците в обновеното пространство на заведението.

Преди 3 години ресторантът е построен отново. Двуетажната сграда, решена в средиземноморски стил, впечатлява с красивата си фасада и извитата външна тераса на втория етаж. Изцяло реновираният интериор умело съчетава традиция и иновативни концепции. Масивните дървени маси, изработени по поръчка, кореспондират удачно с елементи от ковано желязо, дървен бар, столове в ретро стил и вътрешна пещ и барбекю на дървени въглища, край които клиентите могат да наблюдават как се вихри готвачът, приготвящ сръчно шишове на жар и други цвъртящи деликатеси от менюто на заведението. С вдъхновяващата си еклектика ресторантът на бул. „Дунав“ в „Кършияка“ събира не само пловдивчани, но и любители на вкусната храна от цялата страна и дори от чужбина. Много чужденци редовно разпускат в уютната атмосфера на „Ефир 100“ и се наслаждават на специфичната кухня, което е ноу-хау на ресторанта.

Заведението има капацитет да посрещне над 300 гости в просторната си вътрешна част и прохладната градина, сред петунии, рози и освежаваща сетивата водна стена. В бълбукащия оазис цъфтят красиви водни лилии, в близост до които посетителите се чувстват като в резервата Ропотамо. На пост пред ресторанта, в светлината на красиви фенери от ковано желязо, се възправят едни от най-високите палми в България.

Нищо обаче не е в състояние да съблазни повече от умело приготвената храна. Тук вече 28 години тя е издигната в култ. Менюто ще заинтригува както хищниците, така и събратята им вегетарианци. Кулинарни находки като телешко бонфиле на жар, агнешки шиш, свински патрондаш на жар, свински шиш „Ала майстор Манол“ и запазената марка на ресторанта – динозавърска опашка на шиш, се топят в устата. Телешкото, престояло в специална марината, която е ноу-хау на ресторанта, е уникално, а 20-те вида шиш, дълги цял метър, можете да опитате единствено тук.

За готвачите в ресторант „Ефир 100 Sea Food & BBQ“ няма невъзможни кулинарни предизвикателства. Те ще ви изненадат не само с месни шедьоври, но и с неповторима средиземноморска кухня. Пресни миди, риба, калмари, скариди и октоподи пристигат два пъти седмично от Гърция, за да задоволят и най-изтънчения вкус. В менюто присъства и цялата палитра от черноморска риба. Клиентите могат да се насладят на бейби калмари с масло и зелен лук, октопод на скара и пресни миди ахниста с бяло вино и билки. За подслаждане на обяда или вечерята ще открият апетитни десерти, приготвени на място – рачел с цедено кисело мляко, сладоледена нуга и домашна торта с крем брюле.

Почитателите на класните питиета ще открият в листата на заведението над 50 вида уиски и 40 вида водка. Вината на родни и чужди производители пък са повече от 150, а разхлаждащото питие на лятото – наливната бира, се предлага в над 5 разновидности, като Hoegaarden, Leffe, Старопрамен и др.

За да се насладите на вкусна храна в добра обстановка и подходящо питие, заповядайте в р-т „Ефир 100“. Ако пък не искате да напускате уюта на дома си, поръчайте за вкъщи на тел: 0883 222 882, на който можете да направите и своята резервация. Ресторантът е изключително подходящ за вашите фирмени и семейни тържества – сватби, кръщенета, абитуриентски балове и др. Ценовата политика на заведението е запазена изцяло в духа на традицията, наложена през последните 28 години – качествена храна и обслужване на достъпни цени. Разгледайте нашето меню и изкушаващи предложения на сайта ни: www.efir100.bg

Коментари


Плюят и обсъждат този, когото не могат да достигнат

Салата " Капрезе" в ресторант Ефир 100 се предлага с обикновена моцарела на цена от 7.95 лв и с биволска моцарела на цена от 15.60 лв . Когато искаш да оплюеш е добре да се информираш ... А рибата всеки може да си я избере от витрината и да прецени дали му е "гадна" , ако за прясна риба цена от 4.90лв за 100гр ви се вижда скъпо май трябва да пазарувате в Кауфланд или била изтекла стока на промоция и да вечеряте вкъщи

Ми то не е за селтаци бе.Може да е 16 лв ама какъв неповторим вкус .Пък и обстановката е незаменима.Гроздето май е кисело.

Nai bezvkusnata hrana.nishto nestruva.samo parvenyta i selqci tam.

Ся, рекламата по вестниците няма да помогне. Направо да викат Манчев, да разчистят динозавърския кич, да оправят менюто и цените. А пък ние ще идем да попием и поядем.

Салата капрезе 16 лв , няква гадна риба 30лв .... и ай мерси .