Подай сигнал

Една легенда се завръща! Вижте новия Икарус СНИМКИ

Бизнес зона

от Екип Марица 9607 прегледа 0

Една легенда се завръща! Вижте новия Икарус СНИМКИ

Нови електрически автобуси CityPioneer 2019, които всъщност са нова версия на легендарните Икаруси, бяха представени в унгарския град Секешфехервар. Те са разработени съвместното унгарско-китайското предприятие Electrobus Europe Zrt.

Компанията е създадена от предприятието-наследник на известния завод Икарус и китайската държавна компания CRRC Urban Traffic. 12-метровият автобус с нисък под и три врата с индекс IC 1211 U е създаден на базата на китайския модел CRRC Electric, а от унгарците са интериора и електрическото оборудване.

Електрическият двигател е вносен с максимална мощност 240 kW с литиево-йонна батерия с капацитет 313 kW / h. Той позволява, в зависимост а от метеорологичните условия и терена, изминаването на 200-260 км с едно зареждане.

Автобусът има ергономична кабина, отделена от купето, с отлична видимост и усъвършенствани системи за сигурност. По-специално, системата на кръговия обзор, предупреждава за сблъсък и излизане на полосата за движение. Благодарение на електронно контролирана платформа с въздушно окачване е удобно влизането в автобуса с бебешки и инвалидни колички.

„Този прототип е резултат от повече от едногодишна работа, в която успяхме да съчетаем високо ниво на компетентност в областта на електрическите централи CRRC и опита на Икарус в производството на автобуси“, заяви собственикът на унгарската компания Габор Селес на представянето на автомобила.

CityPioneer ще започне серийното производство в Секешфехервар след оценка на прототипа в средата на 2019 година. В бъдеще съвместното предприятие възнамерява да разшири гамата от модели с микробуси и новата версия на известния "акордеон". Те също така ще бъдат оборудвани с електрически двигатели.

За близо 40-те години вярна служба по булевардите и улиците на София и други големи наши градове, автобусите "Икарус" се превърнаха в символ на градския ни транспорт.

Последните модели от тези автобуси бяха изведени от редовна експлоатация в София при доставката на новите "MAN Lion\'s City" през 2014 г.

Източник auto.blitz.bg

Една легенда се завръща! Вижте новия Икарус СНИМКИ

Една легенда се завръща! Вижте новия Икарус СНИМКИ

Една легенда се завръща! Вижте новия Икарус СНИМКИ

Коментари