Джипитата на протест, ако държавата не вземе мерки

Напълно е възможно да се стигне до протести на джипита, ако продължи  негативното отношение на държавата към тях. Това заяви д-р Александър Калайджиев, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Коментарът му бе по повод забавянето на парите на личните лекари за пенсионерите. Джипитата все  не са получили разликата в потребителската такса за декември и януари. Според нормативната база потребителската такса за пенсионерите при личните лекари е фиксирана на един лев. Разликата до 2.90 се поема от държавата. Тя обаче редовно се бави от Министерството на здравеопазването. 

"Проблемът, за който говорим се влачи с годините и забавянията продължават. Това е показателно за отношението на Министерството на здравеопазването и Здравната каса към общопрактикуващите лекари. Провели сме толкова срещи с техни представители, но, ако трябва да бъда честен с една стена по-лесно ще се разберем, отколкото с тях и нито един наш проблем не намира решение. Положението в доболничната помощ се влошава и , ако не се вземат мерки, ще се стигне до протести", категоричен бе д-р Александър Калайджиев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?