Държавата даде 580 хиляди за халето на "Лаута", а Общината?

Залата по лека атлетика обаче ще става само за снимки през зимата, ако общината не довърши ремонта

Най-добрата атлетка на Пловдив Габриела Петрова и колегите от СКЛА „Локомотив“ най-после ще имат нормална база за зимна подготовка, ако общината удържи на думата си и завърши ремонта на халето на Лаута до есента. От години покритата лекоатлетическа писта в комплекса е в окаяно състояние. Доскоро мизерията бе навсякъде - покривът течеше, от стените се ронеше мазилка, а вятърът минаваше през дограмата, сякаш няма стъкла. През зимата съоръжението на практика е неизползваемо, защото няма съблекални, а топлата вода и парното са непостижим лукс.  

Залата е спасена частично с помощ от държавата, похвали се Атанас Запрянов, шеф на СКЛА Локомотив и треньор на Габи Петрова. Преди две години спортният министър Красен Кралев лично са ангажирал с проблема и от ведомството осигурили 360 000 лева. С парите са ремонтирани покривът и външната фасада, а дограмата е подменена. Уговорката с кмета Иван Тотев тогава била, колкото пари вложи в общинската база държавата, още толкова да добави местната власт, за да може съоръжението наистина да заработи нормално през зимата. Обещаното от администрацията обаче така и не идва. Преди два месеца след нови разговори с Красен Кралев от министерството са превели целево още 220 000 лева. Те са за подмяна на тартановата настилка на пистата и траповете за скокове, която е напълно компрометирана.

Ако ремонтът обаче не бъде завършен, всичко направено ще се окаже пара в свирката. Ще имаме хубава зала отвън, но ще става  само за снимки, твърдят спортистите. „Знаем за проблема и вече преведохме 20 000 лв. на район „Тракия“, с които започна ремонтът на стените и тавана, коментира за „Марица“ зам.-кметът по спорт и младежки дейности Георги Титюков. Той увери, че градоначалникът Иван Тотев търси начини до месец-два да бъдат осигурени и недостигащите за цялостния ремонт средства. Според проекта към залата трябва да бъдат изградени нови съблекални и силов кът. Освен това е предвидено да се отвори вход откъм новия булевард „Проф. Цветан Лазаров“. Сега на атлетите се налага да преминават през асфалтовата алея на стадион „Локомотив“, което не е лесно, когато има футболни мачове.    

Вярваме, че от общината ще изпълнят ангажимента си и през зимата най-после ще можем да водим подготовка при нормални условия, коментира Атанас Запрянов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?