Дворът на Техническия става лятна сцена

Емблематичният двор с военен самолет на Техническия университет в Пловдив ще се превърне в открита лятна сцена на Опера Пловдив. В три поредни вечери от 1 до 3 юни пловдивчани и гостите на града могат да се насладят на любопитни музикални проекти с чаша вино в стария ректорат на ул. „Цанко Дюстабанов” в рамките на програмата Класик OPEN AIR. Идеята на Опера Пловдив е чрез концертите да се популяризират нови локации с потенциал за развитие на градска култура.

На 1 юни е проектът „Музика в кадър: Хората в неделя”, който обединява прожекция на немия филм от 1929 година „Хората в неделя” („Menschen am Sonntag”) с изпълнение от оркестъра на Опера Пловдив на филмовата музика, създадена специално за него от италианския  композитор и диригент Тициано Пополи. Идеята да се съчетае филмът със симфоничен оркестър е на  Гулеймо Папа от италианския RIMUSICAZIONI FILM FESTIVAL и се осъществява в сътрудничество с Италианския културен институт в София. За проекта ще се изгради и филмов екран в открития двор. Начален час - 21:15 

На 2 юни е концертът „Романтична събота” от поредицата „Малка нощна музика”  на Оркестъра на Опера Пловдив. Маестро Диан Чобанов е подбрал отново популярни класически творби от Черкин, Чайковски, Верди, Пиацола и др., като продължение на програмата, изпълнена край Пеещите фонтани. Солисти са Мичо Димитров (цигулка) и Евгения Ралчева (сопран). Началото е в 19 часа. 

В неделния 3 юни децата ще се забавляват с мюзикъла „Вълкът и седемте козлета” от Александър Владигеров с участието на солисти и балета на Опера Пловдив. Спектакълът на режисьора Славчо Николов е от 17: 30 часа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?