Две уникални рецепти за прочистване на кръвоносните съдове

Понякога не само учените, но и обикновените хора сравняват мозъка с компютър. Но какво знаем за мозъка? Почти нищо. Той е уникално по своята структура вещество, а в него едновременно функционират сто милиарда нервни клетки. Мозъкът е нашият център.

Ние живеем в такова невероятно време! Техническият прогрес се развива много бързо, облекчавайки максимално бита ни, но ако погледнем нещата от друга страна, този прогрес ни кара да живеем на по-бързи темпове. Мозъкът ни е подложен на огромен поток от информация, с която понякога се справя много трудно. Зомбират ни от различни страни в живота ни, в работата ни, от реклами и медии... Главата ни е като стара мансарда, върху която трупаме куп ненужни неща, а след това сред тези боклуци няма никаква възможност да отсеем това, което ни е наистина необходимо и важно.

С годините мозъкът ни постепенно се задръства от шлаки, става по-малко пропусклив и след време напълно отказва да работи, освен ако не се погрижим за него. Това може да стане с помощта на кръвта. Колкото по-често я прекарвате през мозъка, толкова по-добре ще почистите съсиреците и всички ненужни, натрупани там вещества. А по този начин ще изчистите и мозъка си. Предлагаме ви няколко рецепти от народната медицина, които ще ви помогнат да подобрите паметта си с 1-2 степени. Разбира се, това не означава, че вашият мозък ще започне да работи както в младите ви години, но ще забележите, че сте започнали да си спомняте събития, които отдавна сте забравили.

Рецепта за настойка от габър 

Варете цветовете на габъра и пийте настойката. Габърът оказва почистващ ефект върху мозъчните съдове, премахва натрупаните калциеви соли и другите вредни вещества, като при това подхранва мозъка. Цветовете на габъра подобряват кръвообращението в мозъка, предотвратяват застойните процеси и появата на тумори. Операциите при тумори на мозъка са безполезни, ако съдовете са запушени.

Можете да си приготвите настойката по следния начин: залейте една супена лъжица цвят от габър с 200 мл вряла вода, оставете да се запари един час и приемайте по половин чаша, три пъти на ден от настойката. Курсът за пречистване на съдовете на мозъка трябва да продължи не по-малко от 40 дни.

„Еликсир на младостта“

Смесете в равни пропорции (1:1:1) мед, зехтин (може и слънчогледово олио, но не трябва да е нерафинирано) и лимонов сок. Приемайте от тази смес всяка сутрин на празен стомах по една чаена лъжичка 30-40 минути преди хранене. 

Този еликсир премахва главоболието, почиства кръвоносните съдове на мозъка, подобрява паметта и общото здравословно състояние.

източник: здраве.то

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?