Двама зам.-кметове в "Южен" си тръгват с по 5 заплати

Павел Милушев напусна поста, а Апостол Шопов ще го направи тази седмица. Според кмета Борислав Инчев всичко се прави в името на честната битка.

Двама зам.-кметове в район "Южен" напускат постовете си по взаимно съгласие и ще получат обезщетение по 5 заплати, научи "Марица". В същото време те са кандидати на ВМРО за районни кметове - Павел Милушев в "Източен", а Апостол Шопов - за "Тракия". Предложението за прекратяване на договорите им по чл. 331, ал. 2 от Кодекса на труда, който предполага "освобождаване с обезщетение", е на районния кмет Борислав Инчев. Пред "Марица" той обоснова решението си като честно и морално. 

"Когато един човек влиза в състезание, не трябва да има съмнения, че в предизборната кампания може да се възползва от това, че заема ръководна длъжност в Общината. С приключването на мандата новият кмет ще си подбере екипа", коментира  Инчев.

"Съгласно действащото законодателство при прекратяване на трудово правоотношение се изплащат минимум четири заплати. В Община Пловдив обикновено се дават по 6-8 заплати. Всичко е напълно законно", каза още кметът на "Южен".

Милушев и Шопов ще получат по над 5000 лева обезщетение, защото взимат 80% от заплатата на районния кмет, която е приблизително 1300 лева. 

Самият Инчев излиза в отпуск от средата на седмицата, защото отново е кандидат за  кмет на "Южен". Длъжността "кмет" ще се изпълнява от третия му заместник Димчо Петров. Той пък е в листата на Патриотите за общински съветник, но щял да се занимава с предизборната кампания само в извънработно време.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?