Двама задържани за отровните контейнери

Неизвестен предал опасните съдове в склада за скрап на Гаро, проверяват откъде са дошли

Двама мъже са били задържани за екшъна с отровните контейнери, които обгазиха в петък вечерта района на ул. „Крайречна“ в Столипиново, научи „Марица“. Тогава мъже с каруца, натоварена с металните варели, влязоха в коритото на рекат, за да измият съдовете. От тях обаче се понесе зловонна миризма, която едва не изтрови жителите на околните блокове. Наложи се екип на Пожарната, облечен в костюми за противохимична защита, да  се намеси и да изнесе от мястото въпросните контейнери.

Стана ясно, че в съдовете се е съхранявал меркаптан, който се прилага за усилване миризмата на други химически вещества. Той се използва в козметичната индустрия, както и при преработката на природния газ.

Досега разследващите са установили и задържали служителя от склада за вторични суровини, който е купил опасните съдове. Тепърва ще се изяснява дали го е извършил като длъжностно, или като частно лице. Предстои да се установи и откъде са взети тези контейнери е защо не са предадени в склада по надлежния ред, след като в тях се е съхранявало опасно химическо вещество. В самия пункт са били открити още такива варели.

Складът, който е приел и продал контейнерите, е на известния в квартала тартор Гаро. Самият той обаче не е арестуван, тъй като засега не е установена пряка връзка между него и опасните метални контейнери.

Присъствали на спасителната акция обясниха, че когато съдовете са били предадени и съхранявани в склада, от тях не е излизала никаква миризма. Това е станало едва след като контейнерите са били закарани в коритото на Марица, за да бъдат измити.

Заедно със служителя от фирмата за скрап е задържан и мъжът, който ги е купил от нея и е тръгнал за ги мие в реката. „Той е придобил петте варела от склада с идеята да ги ползва за някакви негови си нужди, да съхранява нещо в тях“, обясниха пред репортера ни служители на реда. Според тях възможно е той да не е знаел какво се е съдържало в тях преди това. Когато е започнал да ги чисти, е станала някаква реакция – с водата или с друг препарат, и в квартала се е разнесла непоносима отровна воня.

   

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
от обора и в ЕСК 2019 !

от обора и в ЕСК 2019 !

21.07.2019 | 18:39

мил роден бантустан....

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?