Двама изявени противници са очакваните кандидати в Смолян

Николай Мелемов ще мери сили с инженер Кирил Хаджихристев от КРОС

Ожесточена битка за кметския пост в община Смолян се очаква между двамата основни съперници, които през целия изминал мандат "воюваха" в залата на местния парламент. Това са кметът Николай Мелемов от ГЕРБ и Кирил Хаджихристев от КРОС.  Те не са официално обявени, но смолянчани са сигурни, че ще бъдат основни опоненти на кметския вот. Все още не са ясни кандидатите, които ще обявят БСП, ДПС и десните. 

ГЕРБ номинира на своето общинско събрание сегашния градоначалник Николай Мелемов, който управлява общината от 2011 г. Предложението за издигане на кандидатурата му бе направено от заместник-кмета Марин Захариев и получи пълно одобрение. Мелемов благодари за подкрепата и заяви, че ГЕРБ в Смолян печели доверие вече толкова години, защото е близо до хората.  

Събрани​ето излъчи и втора номинация. Тя бе на сегашния председател на ОбС Данчо Киряков, който е бивш кмет на Смолян. Само 5 души обаче я одобриха, един бе „против“, а останалите 50 се въздържаха. Събранието бе водено от д-р Даниела Дариткова - общински ръководител на ГЕРБ в Смолян, председател на парламентарната група на ГЕРБ и на здравната комисия в Народното събрание, която е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. 

Кирил Хаджихристев е от Коалиция КРОС, която има съветници в ОбС този мандат и бурно се противопоставяше изцяло на политиката на Мелемов и всички предложения и решения на общинското ръководство. 

"Все още не е обявена официално кандидатурата ми, но това е нагласата. Търсим широк фронт на подкрепа, при всички случаи очаквам да бъда подкрепен от широка местна коалиция", заяви Хаджихристев. 

Кирил Хаджихристев e роден в Смолян, завършил е ВНВУ „Васил Левски“ във Велико Търново с гражданска специалност „Инженер двигатели с вътрешно горене“.
През 1989 г. постъпва в системата на МВР и преминава през различни длъжности в областната дирекция на МВР в Смолян. През 2006 г. придобива степен „магистър по право” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. През периода 2009 - 2013 г. е  директор на ОДМВР - Смолян.
Със заповед на министър-председателя на служебното правителство проф. Георги Близнашки той бе назначен за заместник-министър на вътрешните работи. След това един мандат бе лидер на КРОС в Общинския съвет в Смолян. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?